10 najboljih serija emitovanih za 10 godina

Televizijske serije poslednjih godina stekle su veliku popularnost, pa brojni fanovi s nestrpljenjem dočekuju svaku narednu sezonu.

Iako je donedavno serija “Igra prestola” dobijala epitet najgledanije, poslednjih meseci gotovo do kolena dotukla ju je serija o jednoj od najvećih nuklearnih katastrofa u istoriji čovečanstva – “Černobilj”.

Serija “Černobilj” u anketi B92 takođe je osvojila najveći broj glasova. Odmah iza nje, glasano je za “Igru prestola”, dok se na trećem mestu liste našla istorijska/krimi gangsterska serija “Peaky Blinders”, čija se radnja odvija u Birmingemu u Engleskoj.

Četvrto mesto osvojila je krimi serija “True Detective”, a peto mesto serija o jednom od najvećih narko bosova Pablu Eskobaru – “Narcos”.

Na šestom mestu se našla serija “Vikings”, na sedmom “Fargo”, a na osmom mestu serija “Stranger things” koja će premijeru naredne sezone imati 4. jula.

Deveto mesto je zauzela serija “Taboo”, a deseto “Black Mirror”.

U anketi se glasalo za seriju koja je po mišljenju gledalaca najbolja u poslednjih 10 godina. Mnogi su u komentarima pominjali da je u listu trebalo da se uvrste mnoge serije, poput na primer “Breaking Bad”, ali je ova serija počela da se emituje 2008. godine, te je to bio razlog zbog kojeg se nije ni našla na listi.

Mnogi su pominjali i serije koje su bile aktuelne pre 15, 20, pa i više godina, i iako su zaista kultne, nisu našle mesto na listi iz pomenutog razloga.

Izvor: republika.rs