fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sok od pšenične trave

Sok od pšenične trave je izuzetno hranljiv napitak, koji pomaže poboljšanju opšteg zdravlja i prevenciji bolesti. Ima mnogo razloga da se pije svakodnevno.

Zašto je dobro svakodnevno piti sok od pšenične trave:
Proučavanja su pokazala da je potrebno samo nekoliko minuta, i veoma malo telesne energije, da se svari sok pšenične trave.
Bogat je vitaminima: A, B grupa, C, E i K. Takođe je pun važnih minerala kao što su kalcijum, fosfor, magnezijum, natrijum i kalijum u uravnoteženom odnosu korisnom za ljudski organizam. 
Sok od pšenične trave poboljšava varenje. Bogat je esencijalnim enzimima koji su suštinski važni za dobro varenje i zdravlje u celini.
download (5)
Kao i druge zelene biljke, pšenična trava je veoma bogata kiseonikom. Svakodnevno konzumiranje soka od pšenične trave doprinosi da mozak i telesna tkiva funkcionišu na optimalnom nivou u okruženju bogatom kiseonikom. 

Neka istraživanja ukazuju da sok pšenične trave doprinosi sniženju krvnog pritiska. Redovna konzumacija doprinosi dobrom izgledu kože i lepom tenu. Kad se bućka u ustima, pomaže da se eliminišu toksini iz usne duplje. Grgoljenje soka od pšenične trave ublažava upalu i bolove u grlu. Primenjena kao oblog, pšenična trava pomaže zaceljivanju rana. Takođe lekovito deluje na akne i pomaže uklanjanju ožiljaka. U narodnoj medicini se odavno koristi na ovakav način.
Kad se sok pšenične trave utrlja u kožu lobanje, pomaže da se obnovi oštećena kosa. A kod manjih iritacija oka, proceđen sok pšenične trave razrediti sa istom količinom čiste vode i time umiti oči.

Piše: Vanja

 

Tagovi:
Pročitajte još: