166. sednica Gradskog veća Grada Sombora – ulaganja u proizvodnju meda i organsku proizvodnju

Na 166. sednici Gradskog veća Grada Sombora, održanoj 15. jula 2019. godine, kojom je predsedavala gradonačelnica Dušanka Golubović, članovi Veća raspravljali su i usvojili 7 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, usvojeni su predlog Zaključka za obezbeđivanje stručnog nadzora za realizaciju projekta sanacije i adaptacije dečijeg vrtića „Neven“ u Konjovićevoj ulici i predlog Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2019. godinu.

Donošenjem Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Sombor za 2019. godinu raspoređivaće se i izvršiće se plasman sredstava koja su već opredeljena budžetom grada Sombora za 2019. godinu, a na koji je nadležno ministarstvo dalo saglasnost.

Ovaj Plan podrške odnosi se prvenstveno na investiranje u uzgoj pčela, proizvodnju meda i organsku proizvodnju. Sredstvima u iznosu od 371.520,00 dinara planirana je nabavka oko 70 košnica, 1.628.480,00 dinara planirano je za nabavku mašine za izradu satnih osnova koju bi svi članovi poljoprivrednih udruženja bez naknade koristili, a iznos od 737.450,00 dinara planiran je za finansiranje nabavke i kupovine sadnog i semenog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji na teritoriji Grada Sombora za poljoprivredna gazdinstva koja su već registrovana i sertifikovana kao organski proizvođači.

 Korišćenje i raspodela finansijskih sredstava opredeljenih Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Sombor za 2019. godinu vršiće se putem raspisanih javnih konkursa za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Grada Sombora.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću