178. sednica Gradskog veća

U ponedeljak 21. oktobra održana je 178. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.

Članovi Veća su raspravili i odlučili o šest tačaka dnevnog reda, te su jednoglasno dali saglasnosti na prve izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod“  Bezdan za 2019. godinu i imenovali koordinatora i vršioca stručnog nadzora za izgradnju vodovoda u Konjovićevoj ulici u Somboru.

Na 178. sednici Gradskog veća, članovi Veća usvojili su predlog izmene plana radova JKP „Prostor“ Sombor na poslovima uređenja i održavanja javnih površina u naseljenim mestima za 2019 godinu, dostavljen od strane JKP „Prostor“ Sombor  i ovlastili gradonačelnicu Grada Sombora da sa JKP „Prostor“ Sombor zaključi Aneks I Ugovora  o obavljanju poslova uređenja i održavanja javnih površina u naseljenim mestima, za 2019. godinu. Zadužuje se Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove da obezbedi vršenje nadzora nad sprovođenjem navedenog Plana radova.

Članovi Veća su jednoglasno dali odobrenje za učešće Grada Sombora u projektu predstave „Grand“ cirkus na ledu.

Prema ovoj odluci nalaže se Sportskom centru „Soko“ da preduzme mere kako bi uvrstio u plan javnih nabavki i sproveo javnu nabavku za organizaciju predstave  „Grand“ cirkus na ledu.

Cirkus na ledu „Grand“ iz Ukrajine, svetski poznati spektakl čiji umetnici izvode cirkuske tačke na ledu, postoji od 2002. godine i u okviru svoje evropske turneje planira da poseti i Sombor. Događaj je planiran za 15. decembar 2019. godine kao poklon Grada Sombora i SC „Soko“ svojim sugrađanima za Zimske čarolije 2019/2020.

     Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću