30 miliona dinara za Šid i Sombor

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Memorandum o saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji i udruženjem “Grupa 484”, čime je nastavljena saradnja na najvažnijim infrastrukturnim projektima, u opštinama koje su bile pogođene migrantskom krizom.

Ministar Đorđević zahvalio je Kraljevini Norveškoj, kao jednom od najvećih bilateralnih donatora, na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci srpskom narodu, koja je nastavljena u vreme i nakon migrantske krize.

„Republika Srbija i ministarstvo na čijem sam čelu nastaviće da pruža socijalnu zaštitu svoj deci, a lično ću uložiti maksimalan napor da se svoj deci obezbedi nesmetano školovanje. Ponosan sam što su partneri prepoznali naše zalaganje da omogućimo bezbrižno detinjstvo svoj deci koja žive i koja trenutno borave u Srbiji, a posebno me raduje da pored ovog Memoranduma postoji zajednička želja naše dve zemlje da saradnju nastavimo“, naglasio je ministar Đorđević i dodao da se Srbija više puta pokazala kao odgovorna država i kao primer na koji način treba da se odnosi prema migrantima i migrantskoj deci.

„Želimo da sva deca u Šidu i Somboru imaju bolje uslove za školovanje, kako deca sa ovih prostora, tako i deca migranti koja pohađaju redovnu nastavu. Prepoznali smo odgovornost lokalnih samouprava Šida i Sombora da prihvate migrante raširenih ruku i njihovoj deci omoguće dalje školovanje. U saradnji sa Grupom 484, izdvojili smo sredstva u iznosu oko 30 miliona dinara za rekonstrukciju objekata osnovnih škola „Ivo Lola Ribar” u naselju Šikara kod Sombora i “Sremski front” u naselju Molovin, kao i za javno osvetljenje pružnog prelaza kod naselja Vašica kod Šida. Ovo je još jedan u nizu zajedničkih projekata Ministarstva za rad i Ambasade Norveške, a naredne godine, trudićemo se da sarađujemo sa Ministarstvom, za dobrobit svih građana Srbije, posebno onih najugroženijih“, istakao je ambasador Krljevine Norveške NJ.E. Arne Bjernstad.

Izvor: minrzs.gov.rs