fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Da li spadate u onu nesrećnu grupu ljudi koji konstantno imaju problem sa suvim ispucalim usnama? S ovim se borite od detinjstva i praktično se ni ne sećate da ste ikada imali lepe, meke, negovane usne.

Koristili ste raznorazne proizvode za njihovu negu, ali ništa nije preterano pomoglo.

Stvar je u tome što lečite posledicu, a ne borite se sa uzrokom! A glavni uzročnik ovakvog stanja usana se možda nalazi u vašem kupatilu, a vi ga koristite SVAKODNEVNO!

Verovali ili ne, glavni izročnik večito ispucalih i suvih usana može biti upravo vaša pasta za zube!

Stvar je u tome da neki od nas mogu da razviju hiperosetljivost na određene supstance iz paste za zube. A s obzirom na to da zube peremo minimum 2 puta dnevno onda vam postaje jasno zašto problem ispucalih usana ne možete da rešite – vi iznova i iznova, svakodnevno, dva puta dnevno kožu svojih usana izlažete tim iritantima!

To je najčešće natrijum sulfat lauret (sodium laureate sulfate) ili cinamaldehid (cinnamaldehyde) – dva uobičajena sastojka pasti za zube koji mogu izazvati osetljivost kože usana.

Takođe, osnova paste može imati previše isušujuća svojstva, pa tako u kontaktu sa usnama dehidrirati njene površinske ćelije i činiti usne suvim i ispucalim.

Naravno, ovo ne znači da treba da prestanete da perete zube! Potrebno je samo da promenite pastu koju uglavnom koristite i izaberete neku blažu, specijlizovanu za osetljive desni. Pogledajte spisak sastojaka i tražite proizvođače koji u svojim pastama nemaju gore navedene sastojke. 

Zato, ako imate stalan problem sa suvim usnama, bez obzira na doba godina i vremenske uslove i ne uspevate da ga rešite već duži vremenski perioda, probajte da promenite pastu za zube, mažite usne vazelinom nakon svakog pranja i ubrzo ćete videti rezultate!

Preuzeto: Mogujatosama.rs

Tagovi:
Pročitajte još: