43. Međunarodni sajam peradarstva otvoren u Somboru

Tradicionalno, poslednjeg vikenda u januaru, Sombor je centar odgoja sitnih životinja, ne samo u Srbiji, Balkanu, nego u čitavom ovom delu Evrope.

Najstarija sajamska manifestacija 43. Međunarodni sajam peradarstva i Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije, svečano je otvoren danas u Gradskoj hali „Mostonga“ i trajaće do nedelje 27. januara. Otvaranju sajma prisustvovali su: Nenad Katanić pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede, prim.dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada Sombora, Igor Gromilović, predsednik Saveza odgajivača sitnih životinja Srbije, i brojni posetioci – ljubitelji sitnih životinja.

Sajam je i ove godine otvorio Nenad Katanić pomoćnik ministra Ministarstva poljoprivrede koji se zahvalio organizatorima koji su uložili napor da više od 3.000 eksponata bude izloženo u Somboru, poželevši izlagačima da najbolji pobedi, da šampion bude šampion, a sudijama fer i pošteno suđenje.

Organizatorima se zahvalio i prim.dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada Sombora, inače direktor ovog sajma, koji je istakao da se i ove godine, bez obzira na neke zlonamerne komentare, na sajmu predstavilo preko 500 izlagača i preko 3000 eksponata.

Posetioci sajma kao i prethodnih godina biće u prilici da vide najkvalitetnije primerke u desetak izložbenih kategorija. Predstavili su se uzgajivači golubova, grlica, kanarinaca, egzota, ptica evropske faune, hibrida, tigrica, papagaja, agarponisa, prepelica i jerebica, kunića… Svi učesnici kao i svake godine imaju samo jedan cilj, a to je da budu deo najveće manifestacije ove vrste na Balkanu.

Međunarodni sajam peradarstva u Somboru okupi svake godine nekoliko hiljada posetilaca i izlagača koji provedu tri nezaboravna sajamska dana. Poslednjeg dana sajma i ove godine pred halom će biti organizovana tradicionalna berza, koja okuplja brojne ljubitelje ptica i sitnih životinja sa teritorije Balkana.

Organizator, Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor1871“, uz podršku grada Sombora i ove godine pripremio je gostima brojna lepa iznenađenja.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću