5 ČAJEVA ZA BOLJI RAD BUBREGA: Najbolji prirodni lek od lekovitog bilja

Čaj od maslačka – biljka ima diuretička svojstva, a pomaže i kod borbe protiv infekcija, a cvetovi sadrže vitamine A i K, kao i mnoge antioksidanse.

Bubrezi su parni organi o kojima retko vodimo računa dok su zdravi, što je pogrešno. Bubrezi, između ostalog, eliminišu toksine iz organizma, a da bismo im pomogli u pravilnom radu dovoljno je da smanjimo unos soli, pijemo dovoljno vode, izbegavamo alkohol i duvan, održavamo normalne vrednosti holesterola i šećera, vežbamo i – pijemo različite čajeve.

Da bismo pomogli bubrezima u pravilnom radu dovoljno je da smanjimo unos soli, pijemo dovoljno vode, izbegavamo alkohol i duvan, održavamo normalne vrednosti holesterola i šećera, vežbamo i – pijemo čajeve.

Navešćemo samo neke od njih, a za sve važi da ne bi trebalo preterivati u konzumiranju, odnosno da bi nakon dve nedelje konzumiranja, najduže, trebalo praviti jednomesečnu pauzu.

čaj

čajFoto: Profimedia

Čaj od maslačka – biljka ima diuretička svojstva, a pomaže i kod borbe protiv infekcija, a cvetovi sadrže vitamine A i K, kao i mnoge antioksidanse.

Uvin čaj – deluje antibakterijski, pa je odličan izbor za bubrege i mokraćne kanale. Iako se najčešće koristi za infekcije urinarnog trakta, može da pomogne bubrezima na više načina.

S obzirom na to da deluje kao diuretik, pomaže pri izbacivanju toksina iz tela, a i sprečava nastanak bubrežnog kamenca.

Čaj od peršuna – ova biljka je blagi diuretik i antiseptik, pa čisti organizam od štetnih materija. Takođe, sadrži esencijalne nutrijente koji pomažu radu bubrega.

Zeleni čaj – može da zaustavi razvoj bubrežnog kamenca, a ima i diuretička i protivupalna svojstva.

Čaj od koprive – uz to što je diuretik, sprečava razmnožavanje bakterija i pomaže da bubreg bolje radi.

Preuzeto: Srbija Danas