5 najboljih (besplatnih) fitness aplikacija

 

fitnessss

Neka vaš pametni telefon bude vaš privatni trener.

Mobilni telefon već odavno je postao produžetak naše desne ruke. Služi nam za poslovnu i privatnu komunikaciju, za pronalazak novih recepata, za slušanje muzike, pa i za gledanje serija i filmova. On može biti i odličan privatni trener!

Sve što trebate napraviti je skinuti dobru fitness aplikaciju koja će vaš trening učiniti učinkovitijim i pružiti vam potrebnu motivaciju. Donosimo pregled 5 najboljih besplatnih fitness aplikacija.

Nike+ Training Club

Aplikacija Nike+ Training Club kreira vaš vlastiti plan treninga koji će se, zavisno o vašem napretku, menjati i prilagođavati. Možete birati između 1.000 treninga, a uz to ćete dobiti i savete stručnjaka za svaku vežbu. Uz sve to, ova aplikacija ima i run-tracker tako da možete pratiti i svoj napredak u trčanju.

Fitstar by Fitbit

Proizvođač takozvanih fitness satova Fitbit kreirao je aplikaciju koja nudi personalizovane video treninge koji su raznoliki i nude razne opcije. Možete čak birati i između kraćih treninga za posebne delove tela, što je odličan izbor ako tokom nedelje nemate vremena za duge treninge.

Sworkit

Trening snage i izdržljivosti, stretching, pilates i joga na ovoj aplikaciji se mogu izvoditi bez potrebnih rekvizita. Uz to u svakom videu trener objašnjava pojedine vežbe i daje dodatne upute.

Fitnet

Za ovu aplikaciju možemo reći kako je lični trener među fitness aplikacijama. U bilo koje vreme kad imate slobodnog vremena, putem ove aplikacije možete vežbati uživo s ličnim trenerom I  saznati korisne savete.

Freeletics

Ovo je definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija. Ako ste početnik u vežbanju, morate ipak biti oprezni s ovom aplikacijom. Naime, Freelectis treninzi sastoje se pretežito od high-intensity vežbi (HII) koje se kombinuju s treningom snage i izdržljivosti. Tako brže trošite kalorije. Vežbe se maksimalno prilagođavaju vašoj fizičkoj spremnosti stoga i nakon par nedelja/meseci treninga, ipak možete imati izazove