Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

6 saveta kako da povijete bebu leti: Vrućina im smeta ali evo kako da ih najbolje zaštite

Povijanje bebe pelena

Povijanje leti nije štetno, međutim, morate znati neke savete ili trikove koji će vam pomoći da to radite pravilno.

Beba ne može da reguliše telesnu temperaturu, niti vam može reći da li se ne oseća dobro. Morate proveriti telesnu temperaturu novorođenčeta i pratiti je. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da nadgledate svoju bebu kako biste bili sigurni da joj je udobno:

Prvo, saznajte prirodnu telesnu temperaturu vaše bebe. Praćenje dnevne telesne temperature bebe će vam pomoći da shvatite koliki raspon ima dnevno.
Morate da proveravate temperaturu prostorije u kojoj je beba. Trebalo bi da proverite i da li je vašoj bebi tako prijatno ili ne.
Kontrolišite koliko slojeva odeće vaša beba nosi. U letnjoj sezoni, pošto je vrućina ogromna, vaša beba treba da nosi vrlo malo ili nimalo odeće da bi se zagrejala. Znoj smeta bebi, a nošenje debele odeće će je iritirati.
Trebalo bi da proverite materijale koje beba nosi. Tokom letnje sezone, trebalo bi da koristite pamučnu odeću. Pamuk je veoma lagan i udoban tokom bilo koje sezone.
Osnovni saveti za letnje povijanje bebe

Proverite odeću vaše bebe

Pre nego što stavite bebu u povoj, proverite joj odeću. Ako nosi tanke slojeve, savršeno je da se bebu drži povijena. S druge strane, ako vaša beba nosi različite slojeve tkanine, najbolje je da je presvučete u nešto udobno ili da bude samo u peleni, pre nego što je povijete.

Lako ćete naći razne tehnike letnjeg povijanja na internetu, kod babice ili pedijatra. Trebalo bi da ih proverite, isprobate, šta vama i vašem detetu najviše prija.

Nanesite puder

Pre nego što povijete bebu, savet je da joj nanesete bebi puder na kožu. On će pomoći da vaša beba ostane suva jer upija znoj i sprečava osip.

Proverite materijal

Morate proveriti materijal tkanine u koju povijate mališana. Trebalo bi da to svakako bude lagani, tanki povoj za leto. Oni su veoma udobni za upotrebu i nisu previše teški. Kada kupujete prekrivače, povoje i pelene, važno je da imate na umu njihovu udobnost.

Proverite veličinu tkanine

Bebe rastu s vremenom, tako da kada kupujete povoj za svoju bebu, morate proveriti ukupnu veličinu. Naći ćete različite dimenzije, a birajte prema visini bebe, pa uzimajući u obzir da ćete ga koristiti par meseci dok dete ne preraste ovaj način prepovijanja. Nekad nije loše da budu i dosta veći materijali, uvek možete da ih presavijete i date i sebi slobodu da lakše povijate i bebi prostor za kretanje kada je povijena, pogotovu u predelu nogu.

Proverite boju i dizajn

Kada kupujete za svoju bebu, boja i dizajn su vam veoma važni. Roditelji vole da koriste različite boje i šare kako bi beba povijana izgledali slatko, a različite boje su takođe dobre za stimulisanje razvoja bebe. Dakle, pored provere materijala i veličine povijanja, takođe treba pažljivo odabrati boje i dizajn.

Tagovi:
Pročitajte još: