Akcija podele besplatnih auto-sedišta za decu se nastavlja

Druga, besplatna, dodela auto-sedišta u ovoj godini organizovana je danas u sali Opštinskog veća opštine Odžaci, roditeljima koji su se odazvali na javni poziv lokalne samouprave. Svako dete koje se rodi u opštini Odžaci u ovoj godini dobiće na poklon besplatno auto-sedište. To je jedna od mera unapređenja sistema bezbednosti saobraćaja za koju su namenska sredstva obezbeđena u lokalnom budžetu i sprovodi se uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

– Ovo je jedna od mera koju je opština Odžaci od ove godine počela da sprovodi sa željom da ulaže u bezbednost dece u saobraćaju, ovakvih akcija će biti i u budućnosti, ne samo što se tiče auto-sedišta, sa tom merom ćemo nastaviti i narednih godina. Pored toga uključićemo u ovaj program i pešake, bicikliste, motocikliste, traktoriste, nabavkom zaštitne opreme koja će povećati njihovu bezbednost u saobraćaju – izjavila je predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković.

Danas je podeljeno 30 auto-sedišta za decu rođenu u 2018. godini i zajedno sa prvom akcijom koja je održana krajem oktobra, ukupno je do sada podeljeno oko 140 sedišta.

Opština Odžaci je za ovu namenu izdvojila 1,5 miliona dinara, a nabavljeno je 250 auto-sedišta za decu. Sredstva su obezbeđena od kazni koje su učesnici u saobraćaju platili za prekršaje učinjene na teritoriji lokalne samouprave.

– Roditeljima želim da ne ostanu na jednom detetu ili dvoje, naša je želja da u opštini Odžaci imamo što više porodica sa troje i više dece. Lokalna samouprava će im u svakom smislu pružiti podršku, jer želimo da kao opština budemo prepoznati i po porastu nataliteta – zaključila je Latinka Vasiljković.

Podeli besplatnih auto-sedišta za decu prisustvovali su i pomoćnik predsednika opštine Igor Praća, Teodora Jakovljević iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i Snežana Grujičić iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Izvor: Radio Odžaci