Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci i Agencije za bezbednost saobraćaja

Opština Odžaci danas je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Policijskom stanicom Odžaci i lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja sprovela akciju podele kaciga i zaštitnih pojaseva motoristima.

Praktičnu obuku za bezbednu vožnju na poligonu “Mostonge ” sproveli su predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, na čelu sa Ivanom Bojovićem, uz svesrdnu pomoć članova lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja, predsednicom opštine, mr Latinkom Vasiljković i njenih pomoćnika Milorada Stanišića i Igora Praće.

Nakon praktičnog dela , održan je i teorijski deo obuke, nakon kojeg su učesnicima podeljene kacige.

Cilj današnje akcije je povećanje upotrebe zaštitne kacige i vožnja motocikala prilagođenom brzinom.

Ivan Bojović, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja zaduženog za dvotočkaše se zahvalio prisutnima na ukazanom poverenju i pohvalio lokalnu samoupravu koja je prepoznala značaj ovog projekta. Istakao je da se u ovom periodu povećava broj vozača motocikala i mopeda u saobraćaju, te da stoga treba obratiti posebnu pažnju i usmeriti učesnike u saobraćaju ka povećanju njihove bezbednosti.

Ovo je samo još jedna u nizu akcija koju sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, pored današnje podele kaciga i pojaseva motoristima planiramo da u narednom periodu uključimo i bicikliste, tako što ćemo im podeliti zaštitna svetla kao i poljoprivrednike, za koje je planirana podela rotacionih svetala. Sredstva kojima je ova oprema kupljena, kao i za auto sedišta koja već uveliko delimo za najmlađe obezbeđena su iz fonda za bezbednost saobraćaja opštine Odžaci, izjavila je predsednica opštine.

Izvor: odzaci.rs