fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ako ne volite buku, a ipak uživate u istraživanju gradova, ovo su destinacije za vas! Objavljena lista najmirnijih gradova na svetu

Turisti

Platforma za turistička putovanja Travelbag objavila je listu najmirnijih gradova na svetu u kojima nema velike buke i gužve koju stvaraju turisti.

Ne, nisu u pitanju mala mesta, već ozbiljni gradovi koje još uvek turisti nisu u potpunosti osvojili, pa se može uživati u njihovoj prirodi, istoriji i kulturi.

Do konačne liste najmirnijih gradova došlo se praćenjem različitih parametara. Prilikom istraživanja, pažnja je posvećena gustini naseljenosti, gužvama u saobraćaju, zagađenju i raspoloženju stanovnika gradova.

Grad Džuno na Aljasci nalazi se na samom vrhu ove liste. U njemu se turisti povezuju sa prirodom i mogu da koriste sve aktivnosti na svežem vazduhu, jer grad ima oko 60 planinarskih staza.

Velington na Novom Zelandu takođe se ubraja u mirnije gradove sveta.

Manila, Lima, Mumbaj i Kairo su gradovi koji nisu preporučljivi turistima, jer su veoma bučni i stalno je gužva.

Tri australijska grada našla su se na listi najmirnijih gradova na svetu. Pert, Sidnej i Melburn.

Konačna lista najmirnijih gradova sveta, prema istraživanjima: Džuno (Aljaska), Velington i Okland, (Novi Zeland) Pert, Melburn i Sidnej (Australija), Atlanta (SAD), Puket (Tajland), Dalas (SAD) i Vankuver (Kanada).

Tagovi:
Pročitajte još: