Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Akoš Berenji pobednik 18. Memorijala „Jovan Đuran“

Akoš Berenji pobednik 18. Memorijala „Jovan Đuran“

Juče je održan 18. Memorijal „Jovan Đuran“ u čast čuvenog somborskog saračkog majstora, kao i takmičenje u vožnji zaprega kroz čunjeve u okviru drugog kola KUP-a Republike Srbije.

Pre početka takmičarskog dela, organizovan je defile jahača i zaprega na pomoćnom terenu FK „Žak“, nakon čega su se prisutnoj publici i takmičarima obratili organizator takmičenja Nikola Đuran i zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica.

U okviru drugog kola KUP-a Srbije, vožnja zaprega kroz čunjeve u dvopregu, oprobalo se 10 takmičara. Pobedu je odneo Akoš Berenji, drugo mesto zauzeo je Nikola Terzić, a trećeplasirani bio je Srđan Radivojević.

U vožnji zaprega kroz čunjeve u četvoropregu, pobednik je Ljubiša Trnjakov, dok je drugo mesto zauzeo Milan Relić.

Glavno takmičenje, 18. Memorijal „Jovan Đuran“, osvojio je prošlogodišnji pobednik Akoš Berenji koji je uspeo da i pored izuzetno male bodovne razlike drugoplasiranog Ljubiše Trnjakova i trećeplasiranog Mihajla Antunića, sačuva trofej i vrati ga kući.

Ovogodišnjem memorijalu prisustvovali su nj.e. ambasador Palestine u Republici Srbiji, Muhamed Al Namur, predstavnici ambasade Libije, te predsednica Saveta Mesne zajednice „Crvenka“ u kojoj se događaj i organizuje, Stanislava Jocić.

Memorijal „Jovan Đuran“ organizovao je Konjički centar „Panonski topot“ u saradnji sa Konjičkim savezom Srbije, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Tagovi:
Pročitajte još: