fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Aktivni ugalj je vaš saveznik u nezi lica

Nega lica - aktivni ugalj

Možda na pomen uglja ne pomislite prvo na negu lica, ali istina je da ova crna materija ima neverovatno blagotvorna dejstva kada je reč o negovanju kože.

Istraživanja su pokazala da aktivni ugalj može da apsorbuje i do 1000 puta veću količinu štetnih materija od sopstvene težine.

Baš zbog toga, aktivni ugalj vezuje za sebe sav sebum, toksine, prašinu i druge nečistoće. Osim što čisti kožu spolja, on efikasno uklanja nečistoće i toksine i iz dubljih slojeva kože.

Uglavnom se koristi kao sastojak maske ili pilinga, a donećemo vam sada nekoliko predloga kako da ga iskoristite za kožu, ali i kosu, kod koje takođe pokazuje zavidne rezultate.

Pre upotrebe, preporuka je da naparite lice, kako bi se pore otvorile. Nakon toga nanesite masku od aktivnog uglja pomešanog sa vodom. Držite je na licu 10 minuta pa je isperite i uradite piling po želji.

Aktivni ugalj je efikasan i kada se radi o problematičnoj, osetljivoj koži koja je sklona bubuljicama. Preporuka je da za čišćenje napravite masku od aktivnog uglja, gline, vode i meda, koja će je rasteretiti i oporaviti na prirodan način.

Oni koji su ga koristili, tvrde da je koža nakon korišćenja maske od aktivnog uglja bila vidno lepša.

Aktivni ugalj se koristi i kao sredstvo za izbeljivanje i održavanje zdravlja zuba. Primenjuje se tako što se koristi pre pranja pastom za zube. Pored toga što ih izbeljuje, aktivni ugalj čisti meke naslage sa zuba, pa sprečava nastanak kamenca, upija mirise i tako osvežava dah, ali i eliminiše toksine i bakterije te olakšava upalu desni.

Ukoliko se borite protiv peruti i brzog mašćenja kose, dodajte u šampon aktivni ugalj. Za svilenkasto meku kožu ruku ga pomešajte sa tečnim sapunom, a za čistu kožu i nov doživljaj tuširanja, razmutite ga u gelu za tuširanje.

Povremena upotreba aktivnog uglja će pospešiti pozitivne efekte svakodnevne nege i pomoći vam da blistate punim sjajem.

Tagovi:
Pročitajte još: