Aktivnosti Crvenog krsta Kula

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta su zadovoljni odzivom dobrovoljnih davalaca krvi u proteklom periodu i njihovom željom da pomognu pacijentima koji čekaju na potrebne jedinice krvi.
Crveni krst Kula je nedavno organizovao četiri akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine u Kuli, Sivcu, Ruskom Krsturu i Kruščiću. Na akciji je prikukupljeno 70 jedinica krvi i pridruženo 12 novih davalaca. U Narednom periodu akcije će biti održane u Kuli 03.12.2020. u periodu od 08.00 do 11.00 časova u prostorijama Crvenog krsta Kula i 22.12.2020. u periodu od 08.00 do 11.00 časova u Crvenki u prostorijama Doma kulture.
Osim pomenutih akcija Crveni krst je obeležio Mesec solidarnosti uz organizovanje humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženoj deci u okviru koje je prikupljen školski pribor. U akciji su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda i njihovi učitelji.
U novembru Crveni krst Kula je iz sopstvenih sredstava, obezbedio higijenu za jedanaest porodica, dece koja su korisnici projekta, koji se realizuje u Crvenom krstu Kula. Paketi higijene sadrže sva neophodna higijenska sredstva za održavanje kućne i lične higijene, dovoljnu količinu prema broju članova porodice, kao i dezinfekciona sredstva.
Program za pomoć romskoj i socijalno ugroženoj deci, realizovan je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Deci je pružena pomoć u učenju, kao i kreativne i zabavne radionice, sa radom u manjim grupama uz poštovanje svih mera koje nalaže trenutna situacija.
Crveni krst Kula je sa ciljem preventivnog delovanja u suzbijanju Kovida-19, korisnicima delio maske i dezinfekciona sredstva, a institucijama od značaja obezbeđeni su plakati i flajeri sa preventivnim merama, navode u ovoj humanitarnoj organizaciji.