Aktivnosti JKP u opštini Kula tokom prethodne nedelje

Toplo vreme tokom prethodne nedelje pogodovalo je ekipama komunalnih preduzeća u opštini Kula, te su nesmetano obavljali svoje svakodnevne zadatke i bez većih poteškoća otklonili nastale kvarove.

U Ruskom Krsturu radnici JKP „Ruskom“ orezivali su stabla i uklanjali visoko rastinje u Bloku 3, pokosili su zelene površine na putu ka Crvenki i izvršili redovnu zamenu vodomera u ovom naselju. Otklonjen je kvar na vodovodnoj mreži u ulici Maršala Tita i priključen je novi korisnik na mrežu. U Kruščiću, ekipe ovog komunalnog preduzeća su, pored redovnog održavanja higijene javnih površina, vršile uklanjanje suvih grana u centru i postavile saobraćajni znak na izlazu iz naselja.

Radnici JKP “Radnik” Sivac, uredili su park, uži centar naselja, kao i prostor oko groblja, te izvršili postavljanje dubinske pumpe na bunaru. Uređen je prostor izvorišta i postavljena nova rasveta kod kapele na lokalnom groblju. Pored redovnog ispiranja vodovodne mreže, sanirani su kvarovi u ulici Braće Hadžić i na izvorištu.

U Crvenki, ekipe JKP „Vodovod“ svakodnevno su izvršavale planirane aktivnosti na uređenju javnih površina u ovom naselju, a takođe su očišćeni ivičnjaci i bankine na više lokacija, kako bi se sprečilo zadržavanje vode na putu. Tokom nedelje je izvršena zamena vodomera i otklonjeni su kvarovi na vodovodnoj mreži u ulicima Marije Bursać i Kolonija Šećerane.

Radnici radne jedinice „Vodovod“ JKP „Komunalac“, uspešno su otklonili kvarove na vodovodnoj mreži u stambenom bloku Lamele, ulici Marka Miljanova i Veljka Vlahovića, a urađeni su i kontrola i čišćenje pumpe fekalne stanice u ulici JNA.

Ekipe odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva”, započele su prolećno orezivanje stabala i uklanjanje suvih grana. Ova ekipa radnika je posao seče i orezivanja tokom nedelje obavila u Sivcu, Kruščiću, Crvenki i Malom Staparu, pa su ovom prilikom uklonjene i grane koje ugrožavaju stambene objekte i vodove elektromreže. Krajem radne nedelje uređen je i prostor oko nadvožnjaka na putu ka Ciglani, te je uklonjeno i visoko rastinje kako bi se obezbedila veća bezbednost učesnika u saobraćaju. U sklopu redovnog održavanja putne mreže, izvršena je zamena saobraćajnih znakova u ulici Josipa Kramera i Jakova Ignjatovića, kao i zamena graničnih stubića. Električari JKP “Komunalac” zamenili su dotrajale sijalice ulične rasvete u Sivcu i izvršili kontrolu i popravku kandelabera kod nadvožnjaka. Sređivanje i uklanjanje bankina, izvršeno je u ulici Petra Kočića, kako bi se put zaštitio i sprečilo zadržavanja vode na istom.