Aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća tokom prethodne nedelje

U toku prethodnih sedam dana, radnici JKP „Energana“ Sombor izvršili su 14 intervencija na grejnim telima krajnjih korisnika, 22 intervencije u podstanicama, 1 intervenciju kod javnih i komercijalnih ustanova, 1 intervenciju u ulazima zgrada, dok nije bilo havarija na toplovodnoj mreži.

Radnici JKP „Zelenilo“ Sombor su, prema nalogu Odeljenja za komunalne delatnosti grada Sombora, tokom prethodne sedmice, izvršavali orezivanja drvoreda na više gradskih lokacija, a zbog jakog olujnog vetra uklonjena je i grana u Rokovačkoj šumici, koja je pala na dalekovod. Takođe, izvršena je i zamena dotrajalih sijalica na lokacijama koje su građani prijavljivali putem mejla, u MZ i na broj telefona, dok se još uvek nastavlja prodaja novogodišnjih ikebana i jelki.

JKP „Prostor“ obaveštava da su u Somboru, u Zmaj Jovinoj ulici, postavljene tipske tezge za prodaju novogodišnjih ukrasa. Za osvetljenje tezgi u večernjim satima, obezbeđena je struja za priključenje rasvete. Svi zainteresovani za prodaju sa tezgi mogu da se jave u prostorije JKP „Prostor“, Venac vojvode Radomira Putnika, kancelarija br. 1 u Somboru. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 025/515-0094. Takođe, prema nalogu JKP „Prostor“ Sombor, Upravljača puta, izvršena je sanacija tucaničkog puta kod Tromeđe u Rokovcima. Ovom prilikom, „Vojput“ DOO iz Subotice, sa podizvođačem „Džimi komerc“ DOO iz Prigrevice saniraao je put u dužini od 250m, dok su radnici „Signal“ DOO iz Sombora, pod nadzorom „Prostor“-a, vršili radove na postavljanju semafora na pešačkom prelazu u ulici Kiš Ferenca, kod Osnovne škole, u Telečkoj. Cilj postavljanja ovog semafora je da se pešački prelaz u potpunosti funkcionalno opremi svetlosnom signalizaciom, pešačkim tasterima (pešačkim detektorima) i time omogući bezbedan prelaz pešaka preko ulice. Prema planu, semafor bi trebao biti pušten u rad, u narednih nekoliko dana.

Radnici somborskog Vodokanal-a, sektora Izgradnje sa operativom, iskoristili su lepo vreme i nekoliko dana bez padavina da na gradilištu, u ulici Filipa Kljajića, urede zelenu površinu koja je raskopana prilikom izgradnje kanalizacije otpadnih voda. Sanacija kvarova u šahtama nastavljena je tokom prethodne nedelje, dok je produbljavanje i pročišćavanje otvorenih i zatvorenih sistema atmosferske kanalizacije izvršeno u sledećim ulicama: Kosovska, Ivana Gundulića i Svetozar Miletića.