AKTUELNO – Srbija Izdvajamo: Vozio 206 kilometara na čas na auto-putu pod dejstvom alkohola

Vučić u ponedeljak sa Makronom u Parizu

Aleksandar Vučić će se u Parizu sastati s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, saopštila je Služba za saradnju s medijima.

Uhapšen direktor Vojne ustanove “Morović” zbog sumnje da je primio mito

Vojna policija je uhapsila direktora Vojne ustanove “Morović” N. V. zbog sumnje da je primio mito u iznosu od više stotina hiljada dinara.

Vozio 206 kilometara na čas na auto-putu pod dejstvom alkohola

Na auto-putu Beograd–Šid prilikom kontrole saobraćaja zaustavljen 22-godišnji muškarac koji je vozio brzinom od 206 kilometara na čas.

Pripadnici MUP-a, Uprave saobraćajne policije, jutros oko 5 časova, na delu auto-puta Šid–Beograd, na teritoriji Savskog venca, prilikom kontrole saobraćaja “presretačem”, zaustavili su vozača koji je vozio 206,1 km/čas na mestu gde je brzina ograničena na 80 kilometara na čas.

Četiri osobe uhapšene zbog sumnje da su iznudile 100.000 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini i Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Jagodini, rasvetlili su iznudu i uhapsili M. V. (1969) iz Smedereva, N. P. (1969), M. P. (1996) i D. P. (1991) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično delo, saopšteno je iz MUP-a.

Presuda Momčilu Perišiću za špijunažu 5. februara

Viši sud u Beogradu zakazao je za petak, 5. februar, izricanje prvostepene presude nekadašnjem načelniku Generalštaba, penzionisanom generalu Momčilu Perišiću i još dvojici optuženih za špijunažu, koje se odvijalo bez prisustva javnosti radi zaštite vojnih tajni.

Presuda će, međutim, biti javno objavljena u zgradi Specijalnog suda.

Veljko Belivuk pušten nakon informativnog razgovora

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, pušten je oko 17.30 iz prostorija SBPOK u Makišu, gde je bio priveden na informativni razgovor, prenose mediji.

Belivuk je zgradu SBPOK napustio u društvu advokata Dejana Lazarevića, navodi Blic.

Prethodno je Tanjugu u MUP-u Srbije potvrđeno da je Veljko Belivuk priveden na informativni razgovor.

On je priveden oko 12 sati na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, preneli su beogradski mediji.