(ANKETA) KO ĆE BITI NOVI SELEKTOR KOŠARKAŠA? Sale napustio reprezentaciju, ko treba da ga zameni?

Naša košarkaška reprezentacija ostala je bez selektora nakon Svetskog prvenstva u Kini i osvojenog petog mesta. Aleksandar Saša Đorđević, kome ističe ugovor na kraju ove godine, rekao je da se završava njegova petogodišnja avantura na klupi nacionalnog tima

Nakon odlaska selektora koji je pet godina vodio “orlove” na velikim takmičenjima i doneo im je tri srebrne medalje. Po jednu na Svetskom i Evropskom prvenstvu, odnosno Olimpijskim igrama.

(VIDEO) IZGUBILI SMO MEDALJU, ALI SMO DOBILI NOVOG LIDERA! Srbija ima svog MVP-a, ime mu je Bogdan Bogdanović!

Neuspeh u Kini očigledno je bio signal Đorđeviću da se povuče sa mesta selektora i prepusti funkciju nekom novom. Glavna tema u narednom periodu svakako će biti “Ko posle Saleta?”. Svi se pitaju, a kandidati svakako da postoje.

Ko će biti novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije?

Mi vam donosimo samo neke od njih, a na vama je da kažete vaše mišljenje:

1. Igor Kokoškov

Tanjug/AP

Prema mnogima važi za glavnog favorita da nasledila Saleta Đorđevića na klupi Srbije. Čovek koji ima iskustva u vođenju reprezentacija. Ne treba trošiti reči na osvajanje zlatne medalje 2017. na Evropskom prvenstvu sa Slovenijom i to baš pobedom nad “orlovima” u finalu. Prošle sezone vodio je NBA ekipu Finiks Sanse, a trenutno je pomoćnih u stručnom štabu Sakramento Kingsa što znači da je dobro upoznat u igre naših košarkaša, naročito Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

2. Saša Obradović

Starsportphoto

Trenutno trener Monaka koji se proslavio svojim vođenjem Albe iz Berlina sa kojom je imao sasvim solidne rezultate u Evroligi. Pamtiće se plasman u finale Evrokupa sa Lokomotivom iz Kubanja. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde pominjao se kao naslednik Dejana Radonjića na klupi crveno-belih, a sada je u prvom planu da preuzme klupu reprezentacije.

3. Željko Obradović

Starsportphoto©

Ne treba trošiti reči na verovatno i najboljeg trenera u Evropi. Njegovih devet titula u Evroligi dovoljno govori o njegovom “si-viju”. Dobro zna kako je biti selektor reprezentacije kojoj je doneo četiri odličja za tri godine. Zlatna medalja sa Svetskog i Evropskog prvenstva, srebro sa Olimpijade i jedna bronza za kraj ere na klupi 1999. godine. Nema sumnje da bi njegovo angažovanje bilo pun pogodak, ali je pitanje koliko je realno.

4. Vlada Đurović

Printscreen You Tube

Kako je dobio nadimak “večiti pesimista”, iskusni stručnjak ima kvalifikacije da bude selektor Srbije. Njegova dugogodišnja karijera i rad širom Evrope, mnogo talenata koje je izveo na put idu mu u korist. U karijeri je sedeo na klupi Crvene zvezde, ali i univerzitetske reprezentacije koja je 2003. godine osvojila zlatnu medalju i tako napravivši veliki uspeh. Pitanje je kolike su šanse, ali nije isključeno da će baš on biti zamena.

Šta vi kažete, možda neko ime koje nije sa ove liste iskoči u prvi plan?

Preuzeto: informer.rs