fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatin: Do Vidovdana odluka o povlasticama za lica sa statusom borca

Apatin - sastanak

U Plavoj sali opštine Apatin, predsednica opštine, Dubravka Korać, sa svojim zamenikom Radovanom Đukićem, održala je sastanak sa predstavnicima boračkih udruženja u cilju utvrđivanja povlastica za lica sa statusom borca sa teritorije opštine.

Nakon saslušanih predloga koje su izneli ispred boračkih udruženja, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina AP Vojvodine, Željko Obradović i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida, Čedomir Rastović, načelno je određeno 12 mera iz oblasti zdravstva, socijalne zaštite, komunalnih usluga, kao i rekreativnih aktivnosti.

Na sastanku koji će se održati 22. maja, plan je da se utvrdi precizan predlog mera, koje bi išle na Javnu raspravu, a nakon toga i na Skupštinu.

„Veliki broj boraca se vezuje za našu opštinu kako od nosioca spomenice i učesnika iz Drugog svetskog rata, tako i do dobrovoljaca i učesnika iz ratova koji su se odvijali devedesetih godina. To nam je pokazatelj koliki osećaj za patriotizam imaju naši sugrađani i nadam se da ćemo uspeti na ovaj način da pokažemo da cenimo njihovu požrtvovanost, te da ih nismo zaboravili. Mere koje donosimo biće konkretne i jasne i time će takođe naša opština biti jedinstvena, te se nadam da će do Vidovdana biti i ozvaničene“, poručila je Dubravka Korać.

Tagovi:
Pročitajte još: