fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatin: Održan sastanak Saveta za bezbednost

Apatin - sastanak Saveta za bezbednost

U Plavoj sali opštine Apatin, održan je sastanak Saveta za bezbednost. O aktuelnim temama koje su iza nas, pre svega o tragičnim događajima iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, te masakru u okolini Mladenovca, kao i predaji nelegalnog oružja građana policiji, predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, razgovarala je sa sekretarima mesnih zajednica, kao i direktorima OŠ „Žarko Zrenjanin“, Centra za socijalni rad, JKP „Naš dom“ Apatin, te delegacijom iz policije, koju je predvodio načelnik PU Sombor Jovan Reljić.

“Izražavamo najdublje saučešće porodicama žrtava stravičnih tragedija koje su ovih dana zadesile Beograd i Mladenovac. Cela naša zemlja je u žalosti i velikom bolu. Svi mi u ovim danima tuge moramo da pronađemo snagu da nastavimo da radimo i preduzimamo sve što je u našoj moći da se sačuva mir i stabilnost na našoj teritoriji. Ovo su izuzetno teški trenuci u kojima moramo da pokažemo zrelost i odgovorno ponašanje, ali i odlučnost da sprovedemo konkretna rešenja i akcije kako bismo osigurali bezbednost u školama, kontinuiranu podršku svim učenicima i svim profesorima u daljem radu. Na teritoriji opštine Apatin već duže vreme postoje organizovane službe obezbeđenja koje obilaze sve školske ustanove i brinu o bezbednosti učenika i nastavnog osoblja. Takođe, sve obrazovne institucije pokrivene su bezbednosnim kamerama. Na predlog Saveta za bezbednost biće organizovana psihološka podrška za sve učenike i nastavnike u okviru škola. Tim psihologa održaće radionice kako bi svim učenicima bila pružena podrška u ovim traumatičnim trenucima. Pored škola, tim psihologa biće dostupan za razgovor i pomoć svim sugrađanima u prostorima Centra za socijalni rad, svakodnevno. U narednim mesecima organizovaćemo niz drugih aktivnosti u cilju podrške i očuvanja mentalnog zdravlja”, poručila je Korać.

Načelnik PU Sombor, Jovan Reljić, istakao je važnost akcije predaje oružja i municije koju sprovodi MUP po bezbednost svih građana Republike Srbije, te je pozvavši građane da to učine i podsetio da se nelegalno i neregistrovano oružje može predati u policijsku stanicu bez ikakvih sankcija najkasnije do 8. juna.

Tagovi:
Pročitajte još: