Apatinci na letnjoj pauzi

Fudbaleri apatinske Mladosti, juče su odradili poslednji ovosezonski trening nakon kojeg su otišli na kolektivni odmoru. Za sada se ne zna dokle će pauza trajati, jer se čekaju odluke FSS koje će odrediti početak priprema, a u velikoj meri će uticati na rad zbog mnogih neizvesnosti, od toga koliko će ekipa biti u ligi naredne sezone, početak takmičenja kao i niz drugih veoma bitnih stvari. Mladi trener Apatinaca Aleksandar Kesić, koji je debitovao na klupi Mladosti, nalazi se u situaciji, da bez obzira na prekid prvenstva, može uzdignute glave analizirati učinak tima koji je selektirao, jer su se Apatinci u trenutku prekida prvenstva nalazili na deobi drugog mesta na tabeli Vojvođanske lige Sever.

-Generalno gledano zadovoljan sam onim što smo ostvarili. Prekid prvenstva nas je u velikoj meri poremetio, odnosno zaustavio u dobrom ritmu i evidentnom usponu forme. Ovo je i najbolji rezultat kluba od kako je OFK Mladost, što nam imponuje, ali ujedno i obavezuje za naredno prvenstvo. Za sada ne znam kada ćemo imati prvu prozivku, ali ću narednih dana obaviti individualne razgovore sa svakim pojedincem i predočiti im šta se od svakog od nas očekuje. Nakon toga slika će biti mnogo jasnija, kaže mladi strateg Apatinaca Aleksandar Kesić.

Uskoro će prelazni rok, jedna od najaktuelnijih tema fudbalske igre. Hoće li Mladost dovoditi pojačanja ili će se osloniti na trenutni igrački kadar?

-Na osnovu pređašnjih razgovora ekipa ostaje na okupu, što je jako bitno jer je već uigrana i stvoren je jedan prijateljski ambijent. O eventualnim pojačanjima sada se ne može govoriti, jer je i to vezano za odluke FSS. Uvek ima prostora za pojačanja, ali prelazni rok počinje tek za 20 dana i traje do kraja avgusta. Nema tog trenera koji ne bi poželeo dobrog igrača u svojim redovima, međutim shvatamo u kakvoj smo situaciji i shodno tome spremamo program rada, ističe Kesić koji će, kako je i sam istakao, imati mnogo jasniji pregled igračkog kadra nakon što bude obavio razgovore sa svakim pojedincem.