Apatin domaćin Street volley turnira

Apatin je domaćin 27 – 28. maja. Street Volley Apatin 2017 biće održan u ulici Srpskih vladara i na Trgu Nikole Tesle. U ovoj 2016. godini na Street volley turniru u Apatinu učestvovalo je 1200 dečaka i devojčica koji su igrali odbojku na 22 mini odbojkaška terena.

Komisija Odbojkaškog saveza Vojvodine za Street volley će od 2017. godine učestvovati aktivno u organizaciji turnira koji će se održati u 25 gradova širom Vojvodine.

Do sad je sedam gradova dostavilo potrebnu dokumentaciju: Subotica, Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Novi Bečej, Zrenjanin i Srbobran i dobili su termine u kojim će organizovati svoj turnir.

U planu je još 20 gradova u kojim će odbojkaške mreže biti postavljene na trgovima i glavnim ulicama.

Novi gradovi koji treba da potvrde organizaciju street volley turnira i dostave termin su: Kikinda, Pancevo, Mol, Titel, Odžaci, Sombor, Vršac, Ruma, Sremska Mitrovica, Beočin, Pančevo, Ada i Bačka Topola.

Očekuje se da će tokom proleća i leta 2017. godine više od 10000 najmlađih odbojkaša i odbojkašica učestvovati na Street volley turnirima širom pokrajine.

Završni turnir biče održan u Novom Sadu u Dunavskoj i Zmaj Jovinoj ulici ali i na platou ispred Spensa a ovaj turnir organizovaće komisija Odbojkaškog saveza Vojvodine – navodi se u dopisu objavljenom na fejsbuk stranici Odbojkaškog saveza Vojvodine.