Audicija za takmičenje Srbija u ritmu Evrope 5. decembra u Odžacima

Deca iz opštine Odžaci će drugu godinu zaredom biti deo manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”. Audicija za novi ciklus takmičenja biće održana 5. decembra u svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” sa početkom u 13 sati.

“Srbija u ritmu Evrope” je najveće dečje muzičko takmičenje u zemlji i namenjeno je deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta koja poseduju talenat za pevanje i ples.

– Lokalna samouprava na čelu sa predsednicom opštine je pomogla da deca iz opštine Odžaci učestvuju i 2019. godine u najvećem dečijem muzičkom takmičenju u zemlji. “Srbija u ritmu Evrope” će se emitovati uživo iz grada ovogodišnjeg pobednika, a to je Vrnjačka Banja. Na tom takmičenju su bila i deca iz opštine Odžaci. Deca su se provela jako lepo, zadovoljna su, tako da smo izrazili želju da učestvujemo ponovo, što nam je i omogućeno zahvaljujući lokalnoj samoupravi – kaže direktorica Turističke organizacije opštine Odžaci, Vesna Petković.

Deca koja pevaju prilikom prijave treba da navedu najmanje dve pesme kojima će se predstaviti na audiciji, dok plesači sa sobom moraju da imaju muziku na flešu uz koju će igrati.

Odabrani učesnici imaće priliku da svoj talenat unaprede uz pomoć profesora produkcije programa “Srbija u ritmu Evrope”. Pripreme će trajati šest meseci, do samog finalnog takmičenja koje će se održati u Vrnjačkoj Banji u junu 2019. godine.

– Deca će na tom finalnom takmičenju imati priliku da se druže sa vršnjacima iz cele Srbije koji predstavljaju svoje opštine i gradove. Pozivamo svu zainteresovanu decu da se prijave za predstojeću audiciju, da oprobaju svoje pevačke i plesačke sposobnosti i da se druže sa nama – dodaje direktorica Turističke organizacije, uverena da će i ove godine biti izabrana talentovana deca koja će na najbolji način predstavljati opštinu Odžaci u Vrnjačkoj Banji.

Prijave za učešće na audiciji dostavljaju se do 3. decembra na email: turizamodzaci@gmail.com ili koordinatoru Vesni Petković na telefon: 064/803-78-66.

Deca iz Odžaka su u svom prvom učešću u manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” predstavljala svoju opštinu i Finsku, kao jednu od zemalja čija ambasada je podržala takmičenje. Katarina Benka, Tijana Bačik i Dunja Đorđević su imale zapažen nastup u gradu Nišu, koji je u junu bio domaćin finala ovogodišnjeg takmičenja.

Izvor: Radio Odžaci