Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Baletski mjuzikl za decu: “Aladin” i “Viline šumske čarolije” u Velikoj sali Gradske kuće

Povodom obeležavanja Dana grada Sombora, Kulturni centar “Laza Kostić” pripremio je programe i za najmlađe.
Dva baletska mjuzikla za decu izvešće baletska trupa “Una Saga Serbica” iz Beograda. 
Program:
Subota, 15. februar, 12 časova
„Viline šumske čarolije“
mesto događanja: Velika sala, Gradska kuća Sombor, Trg Svetog Trojstva

Mjuzikl za decu u kojem dobra i smotana Vila priprema čarobne poklone za decu. Dok pakuje igračke njoj se pridružuje njena pomoćnica Maša, koja od malena mašta da sretne Princa koga će voleti do kraja života. Vila odlučuje da ispuni zelju Maši, oživi lutku Princa i Mašu pretvara u pravu Princezu. Pojavljuje se Zloća koji gledajući Mašu kako zanosno igra, ludo se zaljubljuje u nju. Kad vidi da je Vila oživela Princa, Zloća odluci da ukrade Mašu i zarobi Vilu. Kako će dalje teći priča otkrite sami gledajući predstavu.

Nedelja, 16. februar, 12 časova
„Aladin“
mesto događanja: Velika sala, Gradska kuća Sombor, Trg Svetog Trojstva

Na muziku Carl Davis-a koja je napisana baš za balet “Aladin”. Siromašan mladić Aladin zaljubljuje se u prelepu princezu Džasmin i pokušava da je očara svojom igrom, u tome mu pomaže dobri i smotani Duh iz čarobne lampe. Dok pokvareni kraljev savetnik Džafar pokušava da Aladinu ukrade lampu i osvoji Džasmin, Aladina Duh pretvara u Princa koji uspeva da osvoji Princezu i spreči Džafara u njegovoj nameri.

U predstavama igraju četiri igrača i osmišljene su sa dosta akrobacija, baleta, stepa, džez baleta, folklora, hip-hop-a, savremene igre i komike.
Pozorište “Una Saga Serbica”  je baletska trupa čiji su članovi profesionalni baletski igrači Malina Stanojković, Jelena Davidović, Nataša Nenadić, Marko Mrvošević i Dragiša Draća
Koreografi mjuzikla su Ana Krstić i Svetozar Krstić

Ulaz na predstave je besplatan!

Tagovi:
Pročitajte još: