Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bardela bi da privatizuje francuski javni servis: Nacionalno okupljanje želi da proda televiziju i radio

Bardel

Stranka krajnje desnice Nacionalno okupljanje saopštila je, nakon što je pobedila na izborima za Evropski parlament (EP) u Francuskoj, da će privatizovati francusku javnu TV i radio, ako osvoji većinu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Stranka navodi da bi na taj način bilo dobijeno tri milijarde evra i da je javnoj televiziji i radiju potrebno “malo slobode”, preneo je Gardijan.

Predsednik stranke Žordan Bardela rekao je u nedelju javnoj televiziji “Frans 3” da je njegova ambicija da privatizuje državnu televiziju i radio “kako bi uštedeo novac”.

Bardela je istakao da će za sprovođenje te mere biti potrebno vreme i da se “neće desiti za 24 sata”.

Potpredsednik stranke Sebastijen Šenu rekao je u intervjuu za “Frans 2” da stranka namerava da proda nacionalne TV i radio stanice, a da zadrži međunarodne kanale, kao što su “Frans 24” i “Arte”, kao i kanale na prekomorskim teritorijama, kao što su Martinik i Gvadelup.

Francuski predsednik Emanuel Makron raspisao je vanredne parlamentarne izbore nakon što je njegova stranka Preporod izgubila od Nacionalnog okupljanja na izborima za EP u Francuskoj 9. juna.

Tagovi:
Pročitajte još: