Bela riba u belom sosu

Bela riba

Sastojci:

  • 2 kg krupnije bele morske ribe
  • 1/2 kg crnog luka
  • Šaka svežeg peršuna
  • Sok od tri limuna
  • Maslinovo ulje
  • Mleveni biber
  • Malo ruzmarina
  • 1-2 lista lorbera
  • Kašika kapara
  • So
  • Začini po ukusu

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na vrelom maslinovom ulju dok ne postane staklast. Nakon što luk omekša, nalijte ga vodom i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko pola sata.

Ocedite tečnost iz luka i njome prelijte očišćenu i isečenu ribu, koju ste prethodno začinili mlevenim biberom, ruzmarinom, lorberom, kaparom i solju. Tečnost treba biti dovoljna da riba bude potpuno potopljena.

Stavite tepsiju sa ribom u prethodno zagrejanu rernu i pustite da se riba lagano krčka dok ne omekša.

Pred kraj kuvanja, pospite ribu sitno seckanim peršunom i prelijte je limunovim sokom. Vratite ribu u rernu i ostavite da se sos zgusne i postane svetao.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: