Sastojci:
- 2 kg krupnije bele morske ribe
- 1/2 kg crnog luka
- Šaka svežeg peršuna
- Sok od tri limuna
- Maslinovo ulje
- Mleveni biber
- Malo ruzmarina
- 1-2 lista lorbera
- Kašika kapara
- So
- Začini po ukusu
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na vrelom maslinovom ulju dok ne postane staklast. Nakon što luk omekša, nalijte ga vodom i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko pola sata.
Ocedite tečnost iz luka i njome prelijte očišćenu i isečenu ribu, koju ste prethodno začinili mlevenim biberom, ruzmarinom, lorberom, kaparom i solju. Tečnost treba biti dovoljna da riba bude potpuno potopljena.
Stavite tepsiju sa ribom u prethodno zagrejanu rernu i pustite da se riba lagano krčka dok ne omekša.
Pred kraj kuvanja, pospite ribu sitno seckanim peršunom i prelijte je limunovim sokom. Vratite ribu u rernu i ostavite da se sos zgusne i postane svetao.
Prijatno!