Besplatan taxi prevoz za medicinske radnike iz Sombora

Da nas nevolja zbližava i čini humanijima, dokaz je još jedan lep gest u Somboru tokom vanrednog stanja. Naime, s obzirom na ukidanje javnog prevoza, firma ,,R taxi’’ odlučila je da sve medicinske radnike bolnice besplatno vozi s posla na njihove kućne adrese.

FOTO: KURIR

Prema rečima Voje Živkovića, vlasnika firme ,,R taxi ‘’ iz Sombora, na ovaj potez se odlučio kako bi pomogao onima koji se najviše žrtvuju za sve nas.

FOTO: KURIR

– Ja bih, pre svega, hteo da se zahvalim Gradskoj upravi što su nam obezbedili sredstvo za dezinfekciju, što podiže bezbednost, kako naših zaposlenih, tako i onih koje prevozimo. Naši medicinski radnici su najviše na udaru, te je bilo logično da pomoć prvo ukažemo njima. Mi smo se odlučili za prevoz medicinskog osoblja iz bolnice u Somboru, jer je tamo najviše zaposlenih, ističe Živković i apeluje na svoje kolege da slede njihov primer, kako bi i drugi medicinski centri u Somboru bili pokriveni.

FOTO: KURIR

Zbog mogućih zloupotreba, vlasnik ,,R taxija’’ naglašava da je potrebno da se zove sa jednog od brojeva bolnice i da se naglasi da je u pitanju besplatna vožnja za medicinske radnike.

FOTO: KURIR

– Besplatna vožnja medicinskog osoblja u Somboru je već zaživela. Ima dva, tri broja telefona sa kojih ljudi zovu. Najviše je to u toku smene, oko šest sati ujutru i uveče oko deset, pošto smo dobili dozvolu da radimo i noć, kaže Živković i zaključuje da za sad imaju dva vozila koja dežuraju noću, ali će ih uvesti još ukoliko se za tim pokaže potreba.


Preuzeto: kurir.rs / somborjeotvoren