Bespovratna sredstva za podršku mladima u ruralnim područjima

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2018. godini.

Cilj konkursa je demografska obnova ruralnih područja AP Vojvodine radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova. Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, podsticanjem razvoja i unapređivanjem primarne biljne i stočarske proizvodnje.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 200 miliona dinara. Sekretarijat finansira do 90 odsto prihvatljivih troškova investicije, s tim da maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 1,5 miliona dinara. Minimalan iznos sredstava koji može biti dodeljen po jednoj prijavi je pola miliona dinara.

Pravo na podsticaje mogu ostvariti fizička lica starija od 18 godina, koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 1. januara 2018. godine ili će se upisati u Registar do dana zaključenja ugovora.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 21. majem.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 021/487-4430 od 10 do 13 časova.

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izveštaj o namenskom utrošku sredstava, zahtev za isplatu, izjava dobavljača i forma poslovnog plana mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Izvor: Radio Odžaci