BIĆE DOBAR TATA: 10 znakova koji pokazuju da će mu leći uloga roditelja!

1. Brine o vašim željama

Ukoliko partner želi da vam udovoljava, brine o vašim potrebama, trudi se da budete zadovoljne i na mnoge načine pokazuje da vas voli, isto tako će se ponašati i prema detetu.

2. Dobro podnosi pritisak

Kada se nađe u nekoj nezgodnoj situaciji, npr. na poslu, nije jedan od onih koje odmah hvata panika. Zapavo, pre će se potruditi da staloženo pristupi celoj situaciji. Tako da, kada bebac zaplače u sred noći, ne brinite, znaće on šta da radi.

3. Nezavistan je

Ako vi ne možete da mu se pridružite na nekom okupljanju sa društvom, otići će sam. Ukoliko ne želite da idete sa njim u teretanu, treniraće sam. Ovo nikako ne znači da mu je svejedno i da mu nije stalo, već jednostavno da je samostalan. Kada ga pošaljete u prodavnicu, moguće je da će se setiti da vam još nešto treba u kući, a neće se držati samo vašeg spiska. Na njega ćete uvek moći da se oslonite i neće vas zvati za svaku sitnicu kada dođe dete.

4. Hoće da pomogne kada se radi o kućnim poslovima

I on je svestan da ne možete sve same. Usisavanje ili brisanje prašine mu nikako nije strano i iako mu možda baš nije do toga, priskočiće vam u pomoć kad god je to potrebno. Naravno, kada se dete rodi, trudiće se da vam maksimalno izađe u susret i prebaci većinu kućnih poslova na sebe.

5. Ima(o) je ljubimca

Naravno, ovo nije najvažniji preduslov za ulogu dobrog oca, ali može da bude od koristi. Upoznat je sa pojmovima odgovornost i briga.

6. Gleda pozitivno na život

Ovde se ne radi o nerealnoj slici života, već jednostavno o njegovoj veseloj prirodi. Voli da vas zasmejava, da radite  mnoge stvari zajedno i neretko je inicijator svega toga. Isto tako će se truditi i da animira vaše dete. 

7. Voli da sve bude pod kontrolom

Nestanak goriva na putu, ili neplaćeni računi ne postoje čak ni u njegovom rečniku. Kada su ozbiljnije stvari u pitanju, voli da je sve pod konac. Tako znate da vam nikada neće ponestati pelena ili omiljene kašice vašeg deteta.

8. Zna šta želi od života

Neki ljudi često govore ono što misle da drugi žele da čuju. On nije jedan tih. Vi zaista delite tu želju za zajedničkim životom i imate istu viziju kako bi to trebalo da izgleda. Dobro je ukoliko ne gleda samo od danas do sutra, već pravi planove unapred.

9. Ne boji se da vam protivreči

Kada niste u pravu, niste u pravu. Tu nema veće diskusije. Možda ćete vi i poželeti da započnete neku raspravu u pokušaju da ga ubedite da ipak jeste kako vi kažete, ali neće vam mnogo pomoći. Ova njegova karakteristika će vam dobro doći kada krenu beskonačne prepirke sa decom, naročito u tinejdžerskom dobu.

10. Želi da bude dobar tata

Uzbuđen je kada pričate o roditeljstvu. Možda nema iskustva u tome i ima pozitivan strah kada pomisli na ceo taj proces očinstva, ali vrlo lako može da vizualizuje igranje u parkiću sa vašom decom. 

Preuzeto: srbijadanas.com