Božićna čestitka predsednice opštine Odžaci i predstavnika verskih zajednica

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra proslavljaju Badnji dan, a u nedelju praznik Hristovog rođenja – Božić.

Vernicima i sveštenstvu koji Božić slave po julijanskom kalendaru čestitku je u programu Radio Odžaka uputila predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković, sa željom da praznične dane provedu u krugu porodice i prijatelja.

 “U nadi da će proslava Božića, u duhu običaja i verske tradicije, u vaše domove uneti radost, ljubav, duhovni mir i podariti vam svima dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, sve građane opštine Odžaci koji slave, pozdravljam radosnim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!”, kaže se između ostalog u čestitki predsednice opštine.

Najradosniji hrišćanski praznik vernicima u opštini Odžaci čestitali su i predstavnici verskih zajednica: arhijerejski namesnik odžački Srpske pravoslavne crkve Dušan Đukić, župnik Rimokatoličke crkve u Odžacima Jakob Pfajfer i sveštenica Slovačke evangelističke crkve u Laliću Vjera Batoriova.

Božić, dan kada je prema predanju rođen Isus Hrist, u nedelju 7. januara proslaviće Srpska pravoslavna crkva i druge crkve koje poštuju julijanski kalendar.

Izvor: Radio Odžaci