Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Britanija uvela nove sankcije Rusiji i firmama u Hong Kongu

Sankcije

Velika Britanija je proširila sankcije Rusiji, dodavši 42 oznake i šest specifikacija za plovila na listu, a nove kaznene mere obuhvataju rusku grupu „Eko Shipping“ i nekoliko kompanija sa sedištem u Kini, navodi se na veb-stanici britanske vlade.

Sankcije su takođe usmerene na kompaniju Hengshui Yuanchem Trading sa sedištem u Kini i HK Hengbangwei Electronics iz Hong Konga, zbog navodnog učešća u “destabilizaciji Ukrajine“ i „podrivanju ili ugrožavanju teritorijalnog integriteta, suvereniteta ili nezavisnosti Ukrajine“, prenosi Rojters.

Američko Ministarstvo finansija u sredu je objavilo nove sankcije za više od 300 subjekata i pojedinaca s ciljem da se Rusiji onemogući pristup proizvodima i uslugama potrebnim za održavanje vojne proizvodnje za rat u Ukrajini, uključujući desetine kineskih dobavljača.

Ministarstvo trgovine SAD na listu entiteta sa trgovinskim ograničenjima dodalo nekoliko adresa u Hong Kongu, u cilju sankcionisanja kineskih firmi zbog navodnog ilegalnog preusmeravanja čipova u Rusiju.

Tagovi:
Pročitajte još: