Sastojci:
- 400 ml mleka
- 150 g margarina
- 3 kašike šečera
- 200 g čokolade
- 4 kašike pekmeza od kajsija
- 300 g jaffa keksa
- 600 g bilo kojeg suvog keksa u komadu
Priprema:
Pomešati mleko i šećer, pa dodati izlomljenu čokoladu i iseckan margarin. Staviti na vatru da se lagano otopi pa onda i provri. Neka vri minut pa skloniti sa vatre da se prohladi. Dok čekate da masa na šporetu provri izlomiti suvi keks i naseckati jaffa keks. Lomiti keks na sitnije komadiće. U jednu veliku posudu staviti obe vrste keksa, pa dodati pekmez od kajsija i sve preliti prohladjenom tečnom masom od čokolade. Promešati varjačom tako da tečnost prodje svuda.
Staviti kalup na tacnu, istresti celu smesu i dobro utisnuti varjačom ili lopaticom kako izmedju ne bi bilo vazduha, a kasnije i rupa. Isto možete da uradite i tako što u šerpu stavite kesu ili foliju i onda istresete celu smesu i poravnate, posle samo okrenete na tacnu. Držati malo u frižideru, pa skinuti kalup i dekorisati tortu po želji.
Prijatno!