Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Brzom akcijom Ministarstva za rad i grada Sombora migranti – samci izmešteni van Sombora

Sinoćni (nedelja 9. jul 2017. godine) događaj u naselju Šikara u Somboru, prema kojem su migranti napali  devojčicu koja živi u tom naselju,  izazvao je protest građana, a odmah potom gradonačelnica  Dušanka Golubović je razgovarala sa predstavnicima  žitelja Šikare i održan je sastanak lokalnog Saveta za migracije.

Na sastanku sa gradonačelnicom građani su bili kategorični u svom zahtevu da prihvatni centar bude zatvorenog tipa i da služi isključivo za smeštaj porodica.

Gradonačelnica je istakla da razume njihove zahteve i izložila ih na sastanku Saveta za migracije.

 „Migranti, šesnaestogodišnjaci, nisu napali 13-ogodišnju devojčicu. Sam događaj nema elemente krivičnog dela, niti prekršaja“, rekao je predstavnik somborske policije na sastanku Saveta.

Na sastanku je rečeno da Komesarijat za izbeglice koji upravlja centrom, mora pojačati mere kućnog reda, odnosno voditi evidenciju o migrantima od njihovog dolaska do odlaska iz centra. Za vreme boravka u centru moraju se poštovati pravila kućnog reda, odnosno propusnice mogu dobiti samo tri migranta istovremeno i to sa jasno naznačenim vremenom izlaska i obaveznog povratka u centar.

Grad Sombor se zahvaljuje Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je brzo reagovalo na zahtev lokalne samouprave da se migranti – samci deportuju iz Sombora.

Zahvaljujući brzoj akciji Ministarstva za rad, uz asistenciju policije, iz Sombora su je  u noći između 9. i  10. jula  deportovano 70 migranata samaca, a ostalo ih je samo troje koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli biti deportovani.

Zaključeno je da će lokalna samouprava i ubuduće, ukoliko se migranti – samci pojave na teritoriji grada, zahtevati da Ministarstvo za rad, zapošljavanje,  boračka i socijalna pitanja  organizuje akcije deportacije migranata.

Izvor: sombor.rs

Tagovi:
Pročitajte još: