Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čajevi nam pomažu da smršamo!?

Čajevi su sami po sebi spadaju u napitke koji su dobri za našorganizam. Oni deluju na opšte zdravlje, ali nam takođe mogu pomoći i oko smanjenja telesne težine.

Najbolji čajevi za mršavljenje koje i nutricionisti preporučuju su: zeleni čaj, mača čaj, crni čaj, beli čaj, čaj od maslačka i čaj od nane.

Tea

Zeleni čaj je veoma dobro proučen i on značajno podstiče sagorevanje masti, kao i to, da podstiče izbacivanje toksina iz organizma.

Mača čaj je varijanta zelenog čaja koja ime nekoliko puta veću koncentraciju korisnih sastojaka od zelenog čaja koji se uobičajeno pije. Ne samo da podstiče sagorevanje masti, već je za mača čaj utvrđeno da može da stopira rast novih masnih ćelija. 

Beli čaj deluje slično zelenom čaju (dobija se od iste biljke), i on takođe ometa formitanje novih masnih ćelija, pa prema tome, pomože u mršavljenju.

Crni čaj i njegove specijalno pripremljene varijante kao što su ulong i puer imaju više kofeina od zelenog i belog čaja, a kofein podstiče metabolizam i time i sagorevanje masnoća.

 
Čaj od maslačka je biljni čaj pomaže da se izbaci višak vode iz organizma, što kratkoročno doprinosi regulaciji težine. Maslačak pomaže varenje i podstiče procese čišćenja u organizmu. 

Čaj od nane je pre svega dobar za saniranje blagih poremećaja varenja, on takođe u određenoj medi smanjuje apetit. Tako da nije loša ideja dodati malo nane, na primer, u crni ili zeleni čaj.

Piše: Vanja

 

Tagovi:
Pročitajte još: