Čeljuska ponovo dotrčao do postolja!

U petak 11. novembra održan je je 10. Savski polumaraton u Beogradu koji je ujedno bio i otvoreno prvenstvo Srbije u polumaratonu za veterane. Atletsko rekrativni klub ’’Somaraton’’ Sombor je predstavljao iskusni Đuka Čeljuska koji je još jednom potvrdio odličnu ovogodišnju formu i odlično istrčao 21 kilometar i osvojio prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Nedelja je bila rezervisana za najtežu atletsku disciplinu maraton. Na Adi Ciganliji u Beogradu održan je peti maraton Plavi krug oko Ade, koji organizuje udruženje za borbu protiv dijabetesa koje ovom manifestacijom obeležava svetski dan borbe protiv ove opake bolesti. Čak 170 maratonaca je po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu uspelo da istrči 42 kilometra i podrži ovu humanu akciju. Zapažen rezulatat od somaratonaca imala je Zorica Kulić koja je istrčala svoj novi lični rekord u maratonu od 3 sata i 37 minuta zauzevši četvrto mesto u ženskoj konkurenciji.

Maratonsku distancu istrčali su i Petar Šuša, Damir Marković, Tijana Odobašić kao i Dejana Buturac koja je istrčala svoj prvi maraton. Trku podrške u dužini od 7 kilometara uspešno je istrčao Ilija Zvekanov. Svoj prvi maraton istrčao je i Milan Kovačić i to na autentičnom maratonu koji se u nedelju održao u Atini u Grčkoj. Trkači su trčali od Maratonskog polja pa do Atine na distanci koju je istrčao legendarni Filipides pre mnogo vekova po čemu je ova disciplina i postala tako čuvena – navodi se u dostavljenom dopisu atletsko rekreativnog kluba Somaraton Sombor.