ČEPOM DO OSMEHA Dekica sakupio 180 kilograma čepova

BAČKA PALANKA: Humanost nema granice, a svako se, na primer, u akciju „Čepom do osmeha” uključuje kako zna i može kako bi se pomoglo u lečenju bolesnoj deci.

Jedan od rekordera humanosti, a posebno u sakupljanju čepova sa plastične ambalaže, svakako je bačkopalanački penzioner, dekica Boro Dojčinović.

Ovaj vitalan čovek i pored 77 godina uspeo je da za osam meseci, od 10. oktobra prošle do 10. jula ove godine, prikupi 15 vreća čepova. – U svakom yaku je 12 kilograma plastičnih čepova, odnosno ukupno 180 kilograma – kaže novinarima Dojčinović. – Nije mi bilo teško niti sramota da čepove nalazim u kontejnerima. Skupljao sam ih u Bačkoj Palanci, Obrovcu i Tovariševu. Ne, nije mi bilo teško jer znam da na ovaj način pomažem bolesnoj deci.

U Redakciji ovdašnjeg lokalnog lista „Nedeljne novine” nalazi se svojevrsna prijemna stanica za predaju plastičnih čepova. Ovo glasilo poodavno se uključilo u akciju, a kao medijski sponzor afirmiše sve one koji su se u nju uključili. Tako je došla i Katarina Kića Soleša, u pratnji Ljilje koja na nju pazi kada su tata i mama na poslu.

Kaže da nije dala da se u njihovoj kući bacaju čepovi, a da će ih kupiti i kada ode na letovanje na Tasos. Sestre Bojana Pjevac i Marina i Ivana Andeselić donele su osam vrećica čepova, a kažu da su to prikupile uz pomoć deke Dragana Nenadovića. David Mijić koji je nedavno završio četvrti razred u ovdašnjoj OŠ „Vuk Karadžić”, odličan je učenik i išao je na takmičenje iz matematike, doneo je pet yačića, a kaže da su mu u prikupljanju pomagali baka i deka, ali i dve dobre komšinice.

M.Sudžum

Foto: Boro Dojčinović sakupio 180 kilograma čepova /privatna arhiva

Preuzeto: dnevnik.rs