Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

ChatGPT ruši rekorde! Ovakva aplikacija nije viđena u istoriji tehnologije

ChatGPT

ChatGPT beleži najbrži rast u istoriji tehnologije, jer je dostigao 100 miliona aktivnih korisnika za svega dva meseca postojanja.

Podsećamo, AI četbot je lansiran u novembru, a tokom januara je imao 13 miliona jedinstvenih korisnika dnevno.

Ukupne brojke pokazuju veći rast od ultra popularne mreže TikTok, koja je dostigla 100 miliona korisnika devet meseci nakon premijere, ali i Instagrama kojem je trebalo čak 30 meseci.

Generiše kodove i tekst

Aplikacija kompanije OpenAI duguje uspeh i činjenici da je besplatna, što je ohrabrilo radoznale korisnike da je detaljnije ispitaju, prenosi Futurism.

Pomenuti priliv korisnika omogućio je developerima da pristupe novim podacima, pomoću kojih su dodatno obučili i poboljšali AI četbot.

Podsećamo, ChatGPT je konverzacijski jezički model (LLM), dizajniran da razgovara o svakoj temi na skoro ljudskom nivou.

Sposoban je da generiše kodove i tekst (članke, poeziju, viceve, prevod…) na zahtev korisnika, pa je izazvao veliku pažnju, posebno u sektorima obrazovanja, računarske bezbednosti i finansija.

Najavljena pretplata

U prilog popularnosti ChatGPT-a govori podatak da Microsoft najavljuje dodatnu podršku kompaniji OpenAI, čiji je ulagač.

Developeri spremaju i komercijalnu verziju, uz mesečnu pretplatu od 20 dolara, a obećavaju stabilniji/brži servis i dodatne opcije.

Zanimljivo da je nezabeležena popularnost AI četbota pokrenula diskusije o mogućem rivalitetu sa gigantom Google.

Ukoliko želite da saznate više o programu veštačke inteligencije, tačnije kako da ga isprobate, pogledajte naredni prilog:

Tagovi:
Pročitajte još: