Članovi Društva za sport i rekreaciju invalida Kula u ekipnom plasmanu treći na Prvenstvu Vojvodine

Na Prvenstvu osoba sa invaliditetom Vojvodine u streljaštvu, koje je održano u Vrbasu, članovi Društva za sport i rekreaciju invalida Kula su u ekipnom plasmanu osvojili treće mesto. Strelci invalidi su se nadmetali u dve discipline. U disciplini vazdušna puška, ekipa Društva za sport i rekreaciju invalida Kula je osvojila treće mesto, sa 1173 upucana kruga. U pojedinačnoj konkurenciji u ovoj disciplini, Dragan Đumić je u svojoj kategoriji osvojio drugo mesto sa upucana 324 kruga, Tihomir Balać treće sa 315, a Tihomir Goločorbin sedmo sa 267 krugova.

Među damama u ovoj disciplini, članica kulske ekipe Aleksandra Jovanović je osvojila treće mesto sa 267 krugova. U disciplini vazdušni pištolj, ekipa iz kulske opštine je u ekipnoj konkurenciji takođe osvojila treće mesto sa 816 krugova. Pojedinačno, u disciplini vazdušni pištolj, član kulske ekipe Mane Lukić je bio treći sa 357 krugova, Dalibor Radulović peti sa 271 krugom, a među damama, članica kulske ekipe Vesna Radović je bila četvrta sa 188 krugova.

Nakon što su održana takmičenja u devet sportskih disciplina, Društvo za sport i rekreaciju invalida Kula u generalnom plasmanu zauzima drugo mesto sa 85 osvojenih bodova, tri i po manje od vodećeg Novog Sada. Do kraja takmičenja sportista invalida u Vojvodini preostala je još samo jedna disciplina. U toku ovog meseca, sportisti invalidi će se nadmetati u stonom tenisu, na takmičenju koje će biti održano u Novom Sadu.

Izvor:qmedia

Foto: kula.rs