Sastojci:
- 113 g krem sira (po mogućstvu čvrstog maskarponea)
- 125 g kikiriki putera
- 120 g šećera u prahu
- 100 g čokolade (mlečne, crne, bele – može i od svake po malo)
- mleveni kikiriki ili neki drugi orašasti plodovi za dekoraciju
Priprema:
Najpre pripremate smesu. U velikoj posudi sjedinite krem sir, kikiriki puter i šećer u prahu. Miksajte smesu električnim mikserom dok ne postane glatka i kremasta. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite je u frižider na 30 minuta. Smesa treba da očvrsne kako bi se lakše oblikovale kuglice.
Izvadite smesu iz frižidera. Kašičicom odvajajte delove smese i rukama oblikujte kuglice (preporučena veličina je oko 2 cm u prečniku). Ova mera daje otprilike 24 kuglice (koristite pola mere ako želite manji broj).
Kuglice možete dekorisati po želji. Možete ih uvalja ti u mleveni kikiriki ili neke druge orašaste plodove. Ukoliko želite da ih prelijete čokoladnom glazurom, to uradite tako što ćete otopiti 100 g čokolade (mlečne, crne ili bele) sa kašikom ulja na pari ili u mikrotalasnoj.
Kuglice pre glaziranja stavite na 10-15 minuta u zamrzivač kako bi se glazura brzo stegla.
Prijatno!