Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevene plazme
- 170 g putera
- 80 ml mleka
- 300 g pečenih lešnika
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g mlečne čokolade (može noisette ili klasična)
- 80 g putera
Priprema:
U činiji sjediniti mlevenu plazmu, otopljeni puter i mleko. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa, zatim je utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Ostaviti u frižider na kratko da se stegne.
Na ohlađenu koru ravnomerno rasporediti pečene lešnike.
U šerpici zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne treba da provri). Dodati puter i čokoladu, pa mešati dok se sve potpuno ne sjedini u glatku kremastu masu.
Glazuru preliti preko lešnika i ravnomerno rasporediti. Tart ostaviti u frižideru najmanje dva, tri sata, a idealno preko noći, da se lepo stegne.
Seći na parčiće i uživati u ovom bogatom čoko-lešnik zadovoljstvu.
Prijatno!





