Čokoladni tart

:okoladni tart

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevene plazme
  • 170 g putera
  • 80 ml mleka
  • 300 g pečenih lešnika

Za glazuru:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 300 g mlečne čokolade (može noisette ili klasična)
  • 80 g putera

Priprema:

U činiji sjediniti mlevenu plazmu, otopljeni puter i mleko. Mešati dok se ne dobije ujednačena smesa, zatim je utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Ostaviti u frižider na kratko da se stegne.

Na ohlađenu koru ravnomerno rasporediti pečene lešnike.

U šerpici zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja (ne treba da provri). Dodati puter i čokoladu, pa mešati dok se sve potpuno ne sjedini u glatku kremastu masu.

Glazuru preliti preko lešnika i ravnomerno rasporediti. Tart ostaviti u frižideru najmanje dva, tri sata, a idealno preko noći, da se lepo stegne.

Seći na parčiće i uživati u ovom bogatom čoko-lešnik zadovoljstvu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: