Crno-bela torta

Crno bela torta

Sastojci:

Za koricu:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja
  • 80 ml mleka
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha

Za beli fil:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 1 puding od vanile ili s ukusom slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 300 g milerama
  • 2 kesice kremfiksa

Za čoko sloj:

  • 100 g crne čokolade
  • 30 g putera
  • 60 g milerama

Za ganaš:

  • 150 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutite nekoliko minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet mutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Smesu sipajte u kalup obložen pek-papirom prečnika 20 cm i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Nakon pečenja ostavite koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.

Za krem u šerpu stavite slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro promešajte i kuvajte dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekrijte streč folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.

Ohlađen puding umutite mikserom, dodajte mileram i mutite da se sjedini. Na kraju umutite i kremfiks.

Koru prerežite na dva dela, jednu koru stavite na stalak, oko nje prsten i po kori rasporedite polovinu fila.

Za čoko sloj istopite čokoladu i puter, umešajte mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložite u frižider na jedan sat.

Na kraju skinite prsten i napravite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu premažite ganašom. 

Gotovu tortu odložite u frižider na najmanje tri sata.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: