Sastojci:
Za koricu:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 80 ml mleka
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
Za beli fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 1 puding od vanile ili s ukusom slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećera
- 300 g milerama
- 2 kesice kremfiksa
Za čoko sloj:
- 100 g crne čokolade
- 30 g putera
- 60 g milerama
Za ganaš:
- 150 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutite nekoliko minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, pa opet mutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Smesu sipajte u kalup obložen pek-papirom prečnika 20 cm i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Nakon pečenja ostavite koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za krem u šerpu stavite slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i puding, dobro promešajte i kuvajte dok ne provri i dok se ne zgusne. Puding prekrijte streč folijom i ostavite da se ohladi u potpunosti.
Ohlađen puding umutite mikserom, dodajte mileram i mutite da se sjedini. Na kraju umutite i kremfiks.
Koru prerežite na dva dela, jednu koru stavite na stalak, oko nje prsten i po kori rasporedite polovinu fila.
Za čoko sloj istopite čokoladu i puter, umešajte mileram i polako rasporediti preko fila. Na njega staviti drugu polovinu fila, drugu koru i odložite u frižider na jedan sat.
Na kraju skinite prsten i napravite ganaš. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i celu tortu premažite ganašom.
Gotovu tortu odložite u frižider na najmanje tri sata.
Prijatno!