Dan osoba sa invaliditetom obeležen na sportski način

Povodom Međunarodnog  dana osoba sa invaliditetom Sportski savez grada  Sombora organizovao  je  sportski dan pod nazivom „Festival fudbala“.

Na festivalu fudbala učestvovalo je 75 učenika petih i šestih razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“ Sombor, OŠ „22. oktobar“  Bački Monoštor, OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor, OŠ „Branko Radičević“ Stapar i OŠ „ Laza Kostić“ Gakovo.

Na početku sportskog druženja  decu je pozdravila  Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine koja je kazala da je lepo videti nasmejana lica dece, poželela im je da uživaju u takmičenju i da steknu što više poznanstava, jer prijatelja nikad nema previše.

Nađ Kosanović se posebno obratila deci ŠOSO „Vuk Karadžić“ istakavši „da se još rado seća njihovog susreta od  pre nekoliko godina.“

-Želim da pamtite ovaj dan, kao što ja pamtim dan kada sam pre par godina bila gost na sportskom danu u školi „Vuk Karadžić“. Provela sam u vašem društu jedan divan dan, igrali smo se loptom, pričala sam vam o kajaku i o tome koliko vežbanje pozitivno utiče na telo, organizam uopšte. Zbog toga  nemojte dozvoliti da vam dan protekne bez sporta, vežbajte i videćete kako će vam dan biti lepši – kazala je Antonija Nađ Kosanović.

U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom koji se širom sveta obeležava  3. decembra, „Festival fudbala“ je održan 1. Decembra – navodi se u dopisu Poslova za informisanje i odnose sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.