Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe

Sinoć je u Bačkoj Palanci, gde živi nekoliko hiljada proteranih Srba u okviru hrvatske oružane akcije “Oluja”, obeležen Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe tokom te akcije.

Nakon parastosa okupljenima na stadionu sportsko-rekreativnog centra “Tikvara” obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Partijarh SPC, Irinej predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i jedna od prognanih Jelena Knežević.

Vučić je istakao da su se ove godine prvi put okupili svi srpski politički predstavnici iz RS, Crne Gore, Hrvatske… 

– Svi Krajišnici, ma gde da žive treba da znaju Srbija možda može da postoji bez Krajine, ali bez Krajišnika ne može. Srbija je poslednji Krajiški stroj – istakao je predsednik Vučić.

– Svaki zločin je večan, ne može se opravdati, a kamo li slaviti. Kako se mogu slaviti Jelenine suze? Ako im je posle toga do slavlja – neka slave. Mi koji smo večeras plakali možemo ponosno da gledamo u budućnost – kaže predsednik Srbije. 

Predsednik Srbije je istakao da više nikada nikakvih Oluja za Srbe neće biti zato što su Srbi.

 – Nećemo više biti samo utičište za naš narod, već i zaštita za svakog od njih. Nikome nećemo dozvoliti da progoni, ubija i ponižava naš narod. Nemamo više čega da se stidimo zato što smo Srbi.

– Kako ćete Tesli da promenite rod? Kako ćete za Milankovića da kažete da nije Srbin –  rekao je predsednik Vučić. 

Nastavak…

Foto: Tanjug

Izvor: Informer