Danas startuje “Omladinska zlatna rukavica”

U prostorijama Sportskog saveza grada Sombora održana je konferencija za štampu povodom održavanja međunarodnog turnira u boksu “Omladinska zlatna rukavica” u našem gradu. Na konferenciji su govorili Stojan Knežević, ispred bokserskog kluba Sombor i predstavnik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Aleksić.

Miloš Aleksić je najavio boksersku manifestaciju, koja će se održati od 22. do 24. novembra u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, bokserskog kluba Sombor, uz veliku podršku grada Sombora i Sportskog saveza grada Sombora.

Stojan Knežević je obavestio javnost da je Somboru pripala čast da posle dvadeset i više godina organizuje Omladinsku zlatnu rukavicu, za uzrast 17 do 18 godina. Ovo je bio jedan od najznačajnijih turnira u bivšoj Jugoslaviji. Zahvaljujem se Bokserskom savezu Srbije i predsedniku Nenadu Borovčaninu što je izabrao naš grad, a naravno ova manifestacija ne bi bila moguća bez podrške grada Sombora. Eliminacione borbe počinju u četvrtak, 22. novembra od 17 časova, dok u petak, 23. novembra počinju od 15 časova.

Finalni dan se održava u subotu, 24. novembra od 17 časova. Na programu će biti samo 12 finalnih borbi, očekuje nas visok kvalitet boksa, jer je reč o mladim, formiranim bokserima od 18 godina. Nadam se da će biti dosta publike.

Knežević je istakao da somborski klub ima trojicu boksera na širem spisku reprezentacije, koji je sastavio selektor mlade reprezentacije Milan Piperski, a to su Uroš Stamenković i Uroš Drača u kategoriji do 69 kg i Stefan Lazar do 52 kg. Ovo je izuzetna čast, što je naš klub dobio poziv da učetvuje na ovom takmičenju, a nadamo se i jednoj medalji, bilo kojeg sjaja, što bi bio veliki uspeh za nas i pve mlade momke koji rade i vredno treniraju već dve godine. Prijavljeno je 70 takmičara, to je ograničen broj jer su u pitanju reprezentacije BiH, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Uroš Stamenković – je istakao da boksuje u kategoriji do 69 kg, dobio sam poziv da učestvujem i boksujem za reprezentaciju. Ovo će biti prilika da vidimo koliko smo napredovali u prethodnom periodu, imali smo naporne treninge, pripremali smo se za ovaj turnir, daćemo sve od sebe, kako ja, tako i ovi momci, zahvaljujem se našim trenerima Kneževiću i Mitroviću, što su uložili toliko truda i vremena u nas – istakao je Stamenković.

Omladinska zlatna rukavica će se održati u Gradskoj hali Mostonga, a ulaz je besplatan. Organitazori pozivaju sve naše sugrađane da dođu na manifestaciju i podrže našu reprezentaciju i mlade somborske borce.

Izvor: SSGS