“Dani Bundeve” u Kuli

KULA – 

Za bundevu kažu da je i lek i hrana, ali i neiscrpan izvor inspiracije u kuhinji. Na petom festivalu “Dani bundeve” u centru Kule, izlagalo je preko 50 malih proizvođača, a brojni posetioci imali su priliku da probaju i kupe slatke i slane specijalitete od bundeve-mirisne kraljice jeseni.

Tokom subote park u centru Kule, pored tezgi sa raznovrsnim proizvodima od bundeve, bio je ispunjen i štandovima proizvođača organske i domaće hrane i preparata.

“Sve su domaći proizvodi od bundeve, ženice iz udruženja su to pravile. Znači to su medenjaci sa bundevom; imate bez šećera integralne keksiće, keksiće od bundevinog brašna, tartove od bundeve, lenju pitu, makovnjaču, tako da su to sve domaći proizvodi specifični za ove krajeve”, rekla je Tanja Vujinović sa štanda “Njoke”.

Svi mali izlagači koji su se predstavili tokom jesenjeg festivala, morali su da izlože barem jedan proizvod ili jelo od bundeve.

“Vreme nas je poslužilo. Peti festival bundeve ove godine smo prvi put napravili u parku i to je naišlo na jedno oduševljenje naših i izlagača i posetilaca. Tako da ove godine imamo preko pedeset izlagača”, rekao je Vladimir Stanković iz Turističke organizacije opštine Kula.

U sunčanom vremenu i festivalskom programu najviše su uživali najmlađi Kuljani za koje je organizovana “eko radionica” i maskenbal, a gradska fontana i park za ovu priliku pretvoreni su u veliko dečje igralište.

Preuzeto: rtv.rs