Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine na sastanku Biroa Skupštine evropskih regija (AER)

Delegacija skupštine AP Vojvodine

Delegacija Skupštine AP Vojvodine, koju čine predsednik Balint Juhas i potpredsednici Damir Zobenica i Aleksandra Maletić, učestvuje na Generalnom zasedanju Skupštine evropskih regija (AER), koje se održava u gruzijskom gradu Batumi, u pokrajini Adžara.

Tokom današnjeg dana, predsednik Juhas i potpredsednik Zobenica koji je i potpredsednik AER-a zadužen za regionalni ekonomski razvoj,učestvovali su na sastanku Biroa AER-a, izvršnog tela ove organizacije, na kojem su se razmatrali politički prioriteti AER-a za period 2024 – 2031.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas istakao je da će pokrajinski parlament i u ovom mandatu nastaviti da posvećeno i aktivno učestvuje u svim programima i projektima Skupštine evropskih regija koji bi mogli da doprinesu nastavku stvaranja pozitivne slike o AP Vojvodini i Republici Srbiji u evropskim krugovima, kao i u onima koji će našim građanima doneti konkretne benefite.

„Kao što je to bio slučaj i do sada, ostaćemo pouzdan partner ovoj velikoj mreži evropskih regiona. Od velikog značaja je i činjenica što je potpredsednik Zobenica dugogodišnji potpredsednik AER-a, zadužen za regionalni ekonomski razvoj, jer je ekonomski razvoj svakako jedan od prioriteta i stubova politike naše pokrajinske administracije“, rekao je predsednik Juhas i naglasio da će APV nastaviti da neguje i širi mreže saradnje i partnerstva sa regionima iz čitave Evrope.

Potpredsednik Damir Zobenica naglasio je da, bez obzira na sve izazove sa kojima se Evropa trenutno suočava, oni ne bi smeli presudno da utiču na međuregionalnu i ekonomsku saradnju koja ima za cilj prosperitet regiona i unapređenje kvaliteta života građana.

„Potencijal za društvenu, ekonomsku i ekološku transformaciju je nepresušan i ukoliko ga iskoristimo, možemo stvoriti nova, održiva radna mesta, omogućiti veću socijalnu pravičnost i izgraditi prosperitetniju budućnost za sve regione širom Evrope“, ocenio je potpredsednik Zobenica, koji je članice AER-a obavestio o tome da su u toku pripreme za VII Regionalni poslovni forum, koji će se tradicionalno na jesen održati u Novom Sadu, u organizaciji Skupštine APV, AER-a, Privredne komore Vojvodine i drugih.

Učestvujući na sastanku Izvršnog odbora, on je podsetio članice AER-a na dosadašnje uspešne rezultate ovog značajnog poslovnog događaja u Novom Sadu i pozvao ih da iskoriste priliku da predstave svoj investicioni i poslovni potencijal i ideje, pronađu i razmene iskustva sa kompanijama i institucijama na događaju koji ima međunarodni karakter.

„Uveren sam da postoji mnogo neiskorišćenog prostora koje bi članice AER-a trebalo da dodatno ispune konkretnim sadržajem i AP Vojvodina je spremna da bude partner svima koji imaju slične ambicije“, naveo je Zobenica.

Tokom sutrašnjeg dana, delegacija Skupštine AP Vojvodine učestvovaće i na 8. Crnomorskom samitu na temu proširenja Evropske unije i Crnomorskog regiona, kao i na Generalnoj skupštini AER-a.

AP Vojvodina još od 2002. godine aktivno učestvuje u radu Skupštine evropskih regija, mreže koja okuplja veliki broj regija i međunarodnih organizacija.

Kroz svoj rad u okviru AER-a, Vojvodina je realizovala veliki broj zajedničkih projekata iz različitih oblasti koje su doprineli političkoj, ekonomskoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji sa regionima iz čitave Evrope.

Tagovi:
Pročitajte još: