Derbi Vojvođanske lige pripao Slogi

MLADOST – SLOGA (Čonoplja) 0:1 (0:0)

Fudbaleri apatinske Mladosti nisu uspeli da iznenade, za sada neprikosnovenu, Slogu i ostvare pozitivan rezultat, kojim bi se oprostili za ovu godinu od svjih navijača. Razlog neuspeha moraju potražiti u sopstvenim redovima, a delom i u sreći koja im je okrenula leđa.Bili su Apatinci bolji tim tokom prvog poluvremena, stvorili par izglednih prilika od kojih je najpovoljnija bila u 9. munutu, kada se Mišković vešto oslobodio
svog čuvara, dobro šutirao, ali je golman Bulović bio na visini zadatka i loptu izbacio u korner.
Udarac iz ugla izveo je Mišković, a na nabačenu loptu reagovao Ožegović čiji je udarac završio, umesto u mreži, na prečki. Kao izgledna prilika, može se napomenuti slobodan udarac u korist Apatinaca, na nekih 17 metara od gola, ali je Mitrović slabo šutirao, odnosno nije to bio ni šut, već pokušaj da se iznenadi Bulović. Pre odlaska na odmor, Ožegović je šutirao sa oko
18 metara, međutim pored desne stative.
Nastavak je doneo sasvim drugu priču. Kod većine domaćih fudbalera ostao je prisutan voljni momenat, ali bez kolektivnog zalaganja i maksimalnog učinka svakog pojedinca, teško da se može ostvariti nešto više od poraza protiv rivala poput Sloge. Odluka je pala u 49. minutu, kada su gosti neometano izneli loptu sa svoje polovine, organizovali jedan od retkih napada i preko Đorovića došli do pogotka, tačnije tri boda. A samo minut pre toga Ćovin se našao u idealnoj prilici i sreća po domaćina je to što nije uspeo da zahvati loptu. To je trebalo da bude opomena igračima Mladosti, međutim, nije imalo efekta.
Sa aspekta domaćina, ostaće žal što se nije iskoristio loš dan većine igrača Sloge, koji verovatno da nisu bili na nivou svojih kvaliteta, ali im se ne sme zameriti na zalaganju, što je sreća nagradila. Iskusni Stojšić, a zatim i Ćovin, pokazali su nekim mladićima kako se izgara na terenu i kako se brane boje kluba.
I za kraj, moraju se spomenuti dva velika Aleksandra, Kesić i Lazarević. Džentlmeni, dostojanstveni u svakom momentu i sportski vaspitani, podsetili su nas na neka lepa vremena, kada su oni, svako u svoje doba, bili vrhunski sportisti što pokušavaju da prenesu na mlađe. To je ujedno i svetla tačka našeg srpskog fudbala.