fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Desert koji osvaja na prvi zalogaj

posni ježić - recept

Posni ježići

Sastojci:

• 2 šolje (od 200 ml) kisele vode
• 2 šolje ulja
• 1 šolja piva
• 20 g svežeg kvasca
• 1 kašičica šećera
• prstohvat soli
• 1 kesica praška za pecivo
• 2 kašičice kakaa
• 1,5 kg brašna

Šerbet:

• 900 g šećera
• 1.200 ml vode
• 2 kesice vanilin šećera

Za valjanje:

• mleveni orasi i kokosovo brašno po potrebi

Priprema:

U jednu posudu staviti 1 šolju kisele vode,1 šolju ulja, 1/2 šolje piva, 10 g svežeg kvasca, malo soli, pola kesice praška za pecivo i brašno po potrebi. Umesiti srednje glatko testo. U drugoj posudi staviti iste sastojke samo dodati kakao i umesiti srednje glatko testo. Testo ostaviti oko 30 minuta da nadođe.

Šerbet:

U šerpu sipati šećer, vodu i vanilin šećer, pa kuvati na tihoj vatri 5 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se sirup ohladi.

Od nadošlog testa rukama kidati loptice i na rende praviti kiflice. Staviti prvo tamni deo, preko staviti svetliji deo i uviti u kiflicu. Ređati u podmazanu tepsiju. Peći na 200° C oko 20 minuta. Tople kolače preliti hladnim sirupom, ostaviti da upiju tečnost i uvaljati u mlevene orahe ili kokosovo brašno.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: